Web stranice su danas gotovo neophodne ako imate neku svoju tvrtku i ako se bavite prodajom nekih usluga ili proizvoda. Generacije koje dolaze uglavnom su fokusirane na internet i do podataka uglavnom pokušavaju doći na digitalni način. Pronalazak web stranica na kojoj će pronaći ono što im je potrebno je uglavnom njihov prvi korak. 

Zbog toga je vrlo važno da imate web stranice. A da biste ih imali bit će potrebno da registrirate domenu koja će se uz njih vezati i da ih smjestite na neki server kako bi bile dostupne u svako doba dana i noći.

Što podrazumijeva registracija domene

Za one koji ne znaju, registracija domene na internetu je postupak putem kojeg će neki naziv i ekstenzija domene (npr. mojadomena.com) voditi upravo na vaše web stranice. Zbog toga je dobro potruditi se da cjelokupni naziv bude što kraći i pamtljiviji kako bi korisnicima bilo lakše zapamtiti ga i upisivati u svoj web preglednik. 

Web stranice su danas gotovo neophodne ako imate neku svoju tvrku.

Naravno, to nije uvijek tako jednostavno zato što registracija internetske domene omogućuje da se registira samo jedna koja ima isti naziv i esktenziju. To znači da ako je netko već prije vas registrirao istu takvu, vi to neće moći napraviti.

Što ako je domena zauzeta

Ako ne možete registrirati domenu zbog toga što je netko već registirao baš takav željeni naziv i ekstenziju koju ste vi željeli, ne očajavajte. Možete napraviti sljedeće:

  • Promijeniti naziv
  • Promijeniti ekstenziju
  • Promijeniti oboje

Naravno, ako ste već napravili web stranice s određenim nazivom, tada promjena naziva ne dolazi u obzir. Tada jednostavno možete promijeniti ekstenziju i odlučiti se za neku drugu globalnu ili nacionalnu domenu. To će vam omogućiti da zadržite željeni naziv, a jednostavnom izmjenom ekstenzije, dobit ćete nešto vrlo slično. 

Popularnost globalnih domena

Danas su najpopularnije globalne domene. Kao jedna od najpoznatijih izdvaja se .COM domena, a upravo zbog te velike popularnosti, danas je teško pronaći slobodni naziv koji je relativno kratak i unikatan. Mnogi se zato odlučuju ili za registraciju neke druge internetske domene, kao što su primjerice .INFO, .EU i slične. One mogu djelovati jednako zanimljivo posjetiteljima, a na njima možete vrlo vjerojatno odabrati željeni naziv.

registrirajte svoju domenu
Danas su najpopularnije globalne domene.

Ipak, ako se želite predstaviti domaćoj publici, tada se bolje odlučiti za nacionalne domene jer ćete se tako puno lakše probiti na prva mjesta na popularnim tražilicama.

Postovi iz iste kategorije: