tražite brdski bicikl

Jedan od općenito najpopularnijih rekreativnih sportova svakako je biciklizam kojim se bavi velik broj ljudi kada dođe toplije vrijeme. No, postoji i dio biciklista koji svoje slobodno vrijeme ne provode u bicikliranju gradskim cestama i uređenim biciklističkim stazama, već isto vole provoditi na izazovnijim i adrenalinski atraktivnijim stazama poput šuma, brda ili neuređenih šumskih putova. 

Ovakve staze puno su zahtjevnije zbog čega ovakvim vožnjama ne mogu odoljeti klasični gradski bicikli već posebne vrste bicikala, brdski bicikli. 

Jedan od općenito najpopularnijih rekreativnih sportova svakako je biciklizam.

Velik i zahtjevan izbor brdskog bicikla

S obzirom na to da su brdski bicikli i danas velika nepoznanica brojnim biciklistima i ljudima željnim avanture, važno je napomenuti koje su njihove karakteristike i čime se treba voditi prilikom njihove kupnje. 

Ovisno o tome kojim se stazama namjeravate voziti te koliko ste ozbiljni u svom bavljenju brdskim biciklizom možete birati između:

Osim što se ove dvije podvrste razlikuju s obzirom na vrstu brdskog terena kojim ćete se voziti, njihova je razlika i u njihovoj cijeni pa ćete i s obzirom na tu kategoriju odlučiti koji brdski bicikl ćete kupiti.

Olakšajmo odluku kupnje bicikla

Kada dođete u trgovinu koja prodaje brdske bicikle, naći ćete se u nedoumici između hard tail modela i full suspension modela. Kako biste se lakše odlučili koja od navedenih podvrsta najviše odgovara vašim potrebama, u nastavku donosimo kratak pregled njihovih specifičnosti. 

Naime, ukoliko tragate za brdskim biciklom sa suspenzijom na oba kotača koji će vam omogućiti vožnju po različitim terenima, tada je full suspension model odličan izbor za vas. Ukoliko je pak vaš budžet nešto niži te tražite brdski bicikl sa suspenzijom samo na prednjem kotaču, tada je hard tail model najbolji izbor za vas.

Brdski bicikli za sve avanturiste
Kada dođete u trgovinu koja prodaje brdske bicikle, naći ćete se u nedoumici između hard tail modela i full suspension modela.

Za adranalinsku vožnju po brdima

Za sve one koji su željni avanture i avanturističkih spustova po neravnim i vrlo zahtjevnim terenima, full suspension brdski bicikli najbolji su izbor. Iako su ovakvi modeli uvijek nešto višeg cjenovnog ranga ta cijena je, prema mišljenju stručnjaka, apsolutno opravdana. 

Naime, njihovoj cijeni svakako doprinosi činjenica da su to vrlo robusni brdski bicikli kompleksne konstrukcije savršeni za izazovne spustove. Zbog toga su ovi modeli i nešto veće težine pa i tu činjenicu treba imati na umu prilikom kupnje, no sigurno vas neće razočarati. Zato pogledajte što se sve nudi u trgovinama i odaberite onaj idealni model.

Postovi iz iste kategorije: