Web hosting

Imate svoju tvrtku. Imate odličan proizvod kakav nema nitko na tržištu. Reklamirate se putem raznih kanala, ali svejedno ne možete postići uspjeh kakav priželjkujete. Prvo pitanje koji si morate postaviti je da li imate web stranice svoje tvrtke. Ako nemate, onda je to prva stvar koju trebate napraviti i koja vam može pomoći doći do toliko željenih kupaca.

Web hosting

Ako vam izrada web stranica nije nešto što biste mogli sami odraditi, nemojte očajavati. Postoje brojne tvrtke koje vam to nude. Neke od njih mogu vam ponuditi i kompletno rješenje te će vam uz izrađene web stranice mogu ponuditi web hosting, registraciju željene domene i pomoć oko svega vezanog uz to.

Web hosting kao dio paketa usluga

Brojne tvrtke koje se bave izradom web stranica u sklopu svojih paketa usluga nude i web hosting. To je odlična prilika za sve one koji nemaju baš veliko informatičko znanje da s jednom tvrtke ugovore i dobiju sve ili gotovo sve potrebne usluge. Web hosting podrazumijeva zakup prostora na nekom serveru. Taj prostor vam može poslužiti za smještaj vaših web stranica kako bi one cijelo vrijeme bile dostupne korisnicima diljem svijeta.

Postoje različite vrste hostinga web stranica, a najpoznatije su svakako:

  • Shared
  • Reseller 
  • VPS

Svaka od ovih vrsta ima svoje prednosti i mane i svatko mora odlučiti koje opcije su mu potrebne te se prema tome odlučiti za najprikladniju vrstu.

VPS hosting kao odlično rješenje

Tražite li neko optimalno rješenje, vjerojatno ćete ga pronaći u obliku VPS web hostinga. On omogućava dobivanje virtualnog mjesta na nekom serveru, a to ujedno znači da taj virtualni dio možete sami uređivati kako god vi to želite. No, razlog zbog čega se mnogi najradije odlučuju za ovu vrstu hostinga web stranica je i u tome što u tom slučaju niste niti na koji način ovisni o drugim korisnicima tog istog servera.

Svaki korisnik ima svoj virtualni prostor i s njime može upravljati kako god mu najviše odgovara. Može na njega instalirati i neku svoju platformu ili potrebne aplikacije, a da pri tome ti njegovi postupci ne utječu na drugi korisnike i obrnuto. VPS hosting je vrlo popularan i dostupan kod gotovo svih pružatelja internetskih usluga.

Provjera domene uobičajeno radi najbolje kada imate listu potencijalnih imena s kojima možete početi. Čitajte više …

Web trgovine veliki su hit u svijetu već godinama, a u posljednje se vrijeme i sve više Hrvata odlučuje za kupovanje na internetu. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: