LED svjetla

Govorimo li o opremanju doma rasvjetom i rasvjetnim tijelima, danas su najpopularniji izbor u ovoj kategoriji svakako LED svjetla. Naime, za razliku od klasičnih svjetala, odnosno rasvjete koja podrazumijeva flourescentne žarulje ili žarulje sa žarnom niti, ova vrsta daje bolje i dugotrajnije osvjetljenje. 

Iako u početku predstavljaju veliko ulaganje, ponekad i trostruko veće od ulaganja u tradicionalna svjetla, stručnjaci napominju da je ulaganje u njih višestruko isplativo. Naime, troše puno manje električne energije od klasičnih svjetala pa se razlika vrlo brzo osjeti i na računu za struju.

Najpopularniji izbor svakako su LED svjetla.

Moderni reflektori

Jedan od najčešćih oblika koji se danas postavlja u brojnim domovima su LED reflektori koji daju iznimno dobro osvjetljenje te su vrlo efektni u prostoru. Ovakva LED svjetla omogućuju korisnicima dobru i snažnu opskrbu svjetlom, a ujedno im daju mogućnost prilagodbe snopa svjetlosti tamo gdje im on najviše odgovara. 

Naime, LED reflektori najčešće se sastoje od nekoliko zasebnih reflektora koji reproduciraju svjetlost i koji se mogu usmjeriti na željeno mjesto. Upravo zbog toga se ova vrsta LED svjetala često koristi i kao ambijentalno svjetlo ili svjetlo koje ističe određene predmete u kući poput slika ili statua.

popularna LED razsvjeta
Osim što su LED svjetla iznimno jaka i pružaju dobro osvijetljenost, ona imaju i dodatne prednosti poput posjedovanja brojnih certifikata energetske učinkovitosti te ekološke prihvatljivosti.

Popularna rasvjeta

Još jedna vrlo popularna vrsta LED svjetala je ugradbena LED rasvjeta koja je vrlo moderna te da se odlično uklapa u sve stilove uređenja doma. Naime, ugradbena LED svjetla imaju niz prednosti u odnosu na klasičnu viseću ili stropnu rasvjetu. Glavna prednost je svakako njezin izgled koji je praktički nevidljiv, svjetlo je tu, ali je rasvjetno tijelo potpuno skriveno. 

Ova vrsta LED svjetala najčešće se danas postavlja na sljedećim mjestima:

  • U kuhinji (uz rub kuhinjskih elemenata, s donje strane kuhinjskih elementa)
  • Na gazištu stuba
  • Uz  travnjake i staze u dvorištu
  • Na stropovima

S obzirom na to da ova LED svjetla unatoč svom specifičnom izgledu ne gube svoju jačinu i razinu osvjetljavanja, oni su prvi odabir sve većeg broja ljudi. Ono što svakako treba imati na umu je činjenica da je cijena postavljanja nešto veća, posebno ukoliko se izvodi kao dio renovacije.

Certifikati i kvaliteta LED svjetla

Osim što su LED svjetla iznimno jaka i pružaju dobro osvijetljenost, ona imaju i dodatne prednosti poput posjedovanja brojnih certifikata energetske učinkovitosti te ekološke prihvatljivosti. Naime, za razliku od drugih vrsta svjetala, ona nisu štetna ni za ljude ni za okoliš. Zbog toga su ekološki prihvatljiva, a njihova energetska učinkovitost dokazana je brojnim sigurnosnim i energetskim certifikatima.

Postovi iz iste kategorije: