Svako tržište je specifično na svoj način i svakom tržištu treba pristupiti drugačije. No, kada je u pitanju oglašavanje i reklamiranje vlastite tvrtke, obrta ili nekog drugog oblika poslovanja, svi znaju da je to vrlo važno. Iako postoje različiti načini za reklamiranje, brojni poduzetnici već odavno znaju da je najbolji način za to putem digitalnih medija, a reklamiranje putem internetskih stranica je jedno od najboljih načina.

Kako biste postigli najbolje rezultate, osim zanimljive stranice, važno je imati i dobar naziv domene. Odlučite li se za domenu .SI, možete računati na puno posjeta iz Slovenije.

Naziv domene
Kako biste postigli najbolje rezultate, osim zanimljive stranice, važno je imati i dobar naziv domene.

Slovenska nacionalna domena

Domena .SI na internetu predstavlja slovensku nacionalnu domenu. Vrlo lako se može prepoznati po toj kratici koja ujedno predstavlja kraticu za Sloveniju. Osim nje, postoje brojne druge nacionalne domene koje izgledaju vrlo slično, odnosno raspoznaju se po toj kratici. Također, zajedničko im je i to što u svakoj zemlji postoji određena organizacija koja je zadužena za njezino upravljanje. SI domenom tako od 1992.g. upravlja ARNES (Academic and Research Network of Slovenia). 

Njihov glavni zadatak je voditi ažurnu bazu podataka kako bi osigurali da ne dođe do registracije dvije iste slovenske nacionalne domene zbog toga što to nije moguće.

Registrirajte domenu .SI

Domena .SI može se registirati putem brojnih informatičkih tvrtki koje se zbog toga još zovi i registri. Oni imaju dopuštenje krovne organizacije ARNES da mogu nuditi takve usluge. Ako niste sigurni koji su vam sve dostupni, posjetite glavnu web stranicu za te usluge, a to je https://register.si. Tamo ćete na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije. 

Pravila pri odabiru naziva domene

Kada birate naziv za .SI domenu, morate se pridržavati određenih pravila:

  • Naziv ne smije biti zauzet, tj. nećete moći odabrati isti naziv koji je već netko prije vas registrirao
  • Duljina može biti od najmanje 2 znaka pa do najviše 63 znaka
  • Prvi ili zadnji znak ne mogu biti crtica
  • Treći i četvrti znak ne mogu biti crtice

Osim toga, uglavnom nemate nekih većih ograničenja pri odabiru naziva slovenske nacionalne domene. Prema tome, mnogi će je usporediti i s onim globalnim, koje gotovo da i nemaju nekih posebnih ograničenja. No, odaberete li baš .SI domenu te ako ciljate na slovensko tržište, imat ćete brojne prednosti u oglašavanju i reklamiranju od onih koji koriste neku globalnu.

Postovi iz iste kategorije: