jednostavna registracija domene

Imati vlastite web stranice danas je vrlo jednostavno. Kada je riječ o izradi, možete ih izraditi relativno brzo, uz korištenje raznih dostupnih alata na internetu, a možete taj posao dati i nekoj tvrtki ili pojedincu. Nakon što ih imate, preostaje još da ih smjestite na neki server da budu stalno dostupne za posjetitelje, za što vam treba usluga web hostinga.

Nakon toga ih još morate povezati s nekom domenom i ekstenzijom kako bi korisnici nakon što to upišu u svoj web preglednik bili preusmjereni na vašu web stranicu. Ta usluga naziva se registracija domene i može se ugovoriti putem raznih tvrtki.

Rgistrirajte svoju domenu – korak po korak.

Postupak registracije domene

Registracija domene na internetu je vrlo jednostavak postupak i obavlja se u svega nekoliko koraka, putem interneta. Prvo se morate odlučiti za neku tvrtku koja nudi te usluge, a nakon toga krenite s postupkom prateći upute na njihovim web stranicama. Postupak je sljedeći:

  • Unesite željeni naziv domene i ekstenziju
  • Sustav će provjeriti je li ta kombinacija slobodna
  • Ako je slobodna, nastavite postupak registracije unosom svih ostalih potrebnih podataka (osobni podaci, platni podaci itd.)
  • Ako nije slobodna, morat ćete napraviti određene izmjene i vratiti se na prethodni korak, odnosno na provjeru domene

Povezivanje s web stranicama

Nakon što je registracija domene uspješno obavljena, preostaje vam samo da je povežete s vlastitim web stranicama. Taj dio se radi putem sučelja tvrtke koju ste koristili za cijeli postupak. To povezivanje ima za cilj to da nakon što netko unese tu vašu domenu i ekstenziju u svoj web preglednik (npr. tvrtka.com), bit će preusmjeren na vaše web stranice.

registriraj domenu
Registracija domene na internetu je vrlo jednostavak postupak i obavlja se u svega nekoliko koraka, putem interneta.

U slučaju da to ne obavite, jedini način na koji bi netko mogao doći do vaših web stranica je unosom IP adresa koja se nalazi iza njih. Naravno, to bi bilo vrlo nepraktično pa je registracija domene usluga koja se podrazumijeva.

Domaće i strane informatičke tvrtke

Registracija domene se može obaviti putem brojnih domaćih i stranih informatičkih tvrtki. Važno je napomenuti da se možete odlučiti za bilo koju tvrtku jer će konačni rezultat biti isti, odnosno dobit ćete domenu na korištenje. Ipak, korištenje usluga domaćih tvrtki može biti prikladnije za neke jer u slučaju bilo kakvih problema, lakše ćete stupiti u kontakt s domaćom tvrtkom.

Također, oni kojima je strani jezik problem itekako će znati cijeniti domaće tvrtke jer će sve moći obaviti na hrvatskom jeziku.

Postovi iz iste kategorije: