web hosting

Danas je posjedovanje web stranice za tvrtke gotovo neophodno i ako je ne posjeduju, gube jako puno potencijalnih klijenata. Njihova izrada danas ne predstavlja neki problem i postoji jako puno tvrtki koje nude usluge njihove izrade. Nakon što ih imate, morate ih još povezati s nekom domenom i postaviti na neki server kako bi stalno bile dostupne na internetu. To sve također možete ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki koje nude te usluge.

Vrlo važno je odabrati kvalitetan web hosting kako bi vaše web stranice uvijek bile dostupne i kako biste imali razne mogućnosti prilagodbe. Zato u nastavku pročitajte sve što je za to potrebno.

web hosting web stranice čini dostupnima putem interneta
Kada je riječ o web hostingu i serveru, razumijevanje čemu služe pomaže vam da glatko i učinkovito vodite web stranicu. Dok je web hosting usluga koja web stranice čini dostupnima putem interneta, server je uređaj koji pohranjuje datoteke web stranica kako bi bile dostupne na mreži.

Raznolikost web hosting usluga

Jedan od prvih izazova s kojima se susreću oni koji ulaze u svijet interneta je odabrati prikladan web hosting za svoje potrebe jer je ponuda vrlo raznolika. Postoji niz različitih vrsta web hostinga, uključujući:

  •  Dijeljeni 
  •  VPS (Virtual Private Server) 
  •  Namjenski server
  •  Cloud hosting i dr.

Svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i nedostatke, te odabir prave vrste ovisi o potrebama vaše web stranice, prometu koji očekujete i budžetu koji imate na raspolaganju.

cPanel sučelje koje nudi iznimno veliki broj korisnih opcija. Primjerice, ako ne znate kako izbrisati e mail adresu, to ćete vrlo brzo i jednostavno napraviti kroz to sučelje. Pogledajte video vodič za Cpanel: Kako izbrisati e mail adresu s Cpanela?

Dijeljeni web hosting je najpristupačniji oblik, gdje vi i drugi korisnici dijelite isti server, a svatko ima određeni dio prostora. Tražite li više kontrole i više resursa, onda je za vas bolji VPS web hosting. Cloud hosting je fleksibilna opcija koja koristi više servera za obradu zahtjeva, što ga čini pouzdanijim i skalabilnijim, a namjenski server je najnaprednije rješenje jer dobivate cijeli server samo za vašu web stranicu.

Postovi iz iste kategorije: