kupi .hr domenu

Planirate li otvoriti neku web trgovinu i planirate li se predstaviti na domaćem tržištu, morate dobro razmisliti za koju domenu ćete se odlučiti. Većina zemalja posjeduje nacionalne domene, odnosno one koje su karakteristične po kratici te zemlje. Kada je riječ o Hrvatskoj, to je .hr domena pa čim vidite tu kraticu, možete pretpostaviti da je riječ o web stranici iz Hrvatske.

Možda ste više razmišljali o popularnoj globalnoj domeni s .com ekstenzijom, no za domaće tržište je hrvatska nacionalna domena još bolji izbor. U nastavku saznajte zašto.

Bolje rangiranje na internetskim pretraživačima

Kada na internet postavite svoje web stranice, glavni motiv vam mora biti privlačenje što većeg broja korisnika koji će do njih doći putem internetskih pretraživača. Najveći i najpopularniji je svakako Google i svaka tvrtka zna da ako uspije doći do prve stranice na njemu, može računati na ogroman promet. A upravo internetska .hr domena u tome može itekako pomoći. 

Pogledajte ovaj video prije nego odlućite kupiti domenu.

Naime, za dobro rangiranje je potrebna kvalitetna web stranica. A kao dodatan plus će poslužiti i .hr domena na internetu. Naime, Google će vašu web stranicu bolje rangirati za posjetitelje koji dolaze iz Hrvatske pa ako ciljate na to tržište, onda je to svakako isplativa opcija.

Dvije vrste .hr domene

Danas se možete odlučiti za dvije vrste .hr domene, a to su:

  • Besplatna
  • Naplatna

Iako zvuči lijepo, besplatna .hr domena ipak ima određene nedostatke i zbog toga se mnogi ipak ne odlučuju za nju kada žele registrirati svoju domenu. Naime, naziv ne može biti potpuno proizvoljan, već se moraju poštovati određeni uvjeti što odmah odbija veliki broj korisnika. 

Osim toga, nije moguće registrirati više od jedne besplatne pa ako ste planirali otvoriti više različitih besplatnih domena, to neće biti moguće na ovaj način.

Naplatna .hr domena kao i globalna

Ako ste bilo kada registrirali neku globalnu domenu, npr. popularnu .COM, onda će vam i registracija naplatne .hr domene biti potpuno poznata. Naime, ona se registrira kao i bilo koja globalna te se možete odlučiti za razne tvrtke. U Hrvatskoj danas postoji nekoliko tvrtki koje nude te usluge koje je za to ovlastio Carnet, kao organizacija koja ima pravo upravljanja hrvatskom nacionalnom domenom.

Ako ste bilo kada registrirali neku globalnu domenu, npr. popularnu .COM, onda će vam i registracija naplatne .hr domene biti potpuno poznata.

Postupak je vrlo jednostavan i sve se može obaviti u nekoliko klikova mišem, iz udobnosti vlastitog doma. Potrebno je samo pratiti upute na ekranu korak po korak i na kraju ćete dobiti hrvatsku nacionalnu domenu na korištenje.

Postovi iz iste kategorije: