Muška moda u zadnjih je nekoliko desetljeća ponovno doživjela procvat. Ipak, u usporedbi sa ženskom modom, još uvijek uvelike zaostaje po broju različitih modela, silueta i stilova. Jedan od najpopularnijih dijelova svakodnevne odjeće za muškarce je muška majica, koja se u jednom ili drugom obliku uvijek može uklopiti u dnevni izgled. 

Upravo radi toga, važno je nabaviti onu koja je kvalitetna, dobrog kroja i napravljena od prozračnih materijala, kako biste uvijek izgledali dobro i osjećali se ugodno.

Dobar kroj ovog komada odjee

Kroj muških majica, barem na prvi pogled, uvijek je isti. Kvadratna forma klasične muške majice kratkih rukava tek se tu i tamo mijenja u detaljima poput izreza oko vrata i dužine rukava. Ipak, usporedite li nekoliko različitih proizvođača, ubrzo ćete primijetiti kako su neki krojevi duži i uži ili pak širi i kraći od drugih. 

Stoga je kod kupnje muške majice veoma važno isprobati je, kako biste bili sigurni da kroj – iako bi trebao biti klasičan – odgovara vašem obliku tijela i visini. Generalno govoreći, kod odabira idealne muške majice važno je pripaziti na dužinu, koja ne bi trebala prelaziti bokove. Uz to, važno je obratiti pozornost i na širinu kroja, pogotovo ako se radi o pamučnoj muškoj majici koja se skuplja u pranju.

Čitajte i sljedeći članak: Najpoznatije pokrivalo za glavu

Suprotno svim mišljenjima, ne stoje sve vrste svim oblicima lica i glave pa je tako prije kupnje kape dobro znati koja vrsta odgovara kojem obliku glave i lica.

Prirodni materijali majica

Kada se radi o muškim majicama za svaki dan, prije svega važna je kvaliteta samog materijala od kojega su napravljene. Uvijek je bolje odlučiti se za prirodne materijale poput pamuka, koji su ugodni na dodir i prozračni pa će smanjiti pretjerano znojenje.

https://www.youtube.com/watch?v=7Gc7fgZBmdU

Ako vam je potrebna dodatna elastičnost, dobar odabir su i one koje u materijalu imaju i elastina, iako treba pripaziti na postotak elastina u materijalu, koji ne bi trebao prelaziti 20%. Tražite li muške majice ili soft shell jakne za treniranje, onda su najbolji izbor one funkcionalne, koje nude mogućnost brzog sušenja. 

Čitajte i sljedeći članak: Kape za razne namjene

Kod kupnje kape najvažnije je odabrati dobru veličinu, ali i vrstu s obzirom na njezinu namjenu.

Kvaliteta odjeće

Na trajnost muške majice utječu mnogi faktori: 

  • koliko često ju nosite
  • kako ju perete
  • kakva je kvaliteta samog materijala i kroja.

Generalno, najveći problem, osim nekvalitetnih materijala, predstavlja usukivanje, koje se dešava kada se pri rezanju materijala ne pazi na prirodan smjer rastezanja materijala. To uzrokuje rastezanje materijala prilikom nošenja i pranja, što rezultira usukivanjem materijala i pomicanjem šavova.

Postovi iz iste kategorije: