Soft shell jakne izrazito su prozračne i ne uzrokuju osjećaj neugode

Ako se sportom bavite profesionalno ili pak amaterski, sigurno znate koliko je neugodno trenirati po lošim vremenskim uvjetima. Ipak, uz soft shell jakne trenirati možete bez brige o hladnoći i kiši te bez brige da će vam vaša jakna ograničiti stupanj pokretljivosti koji imate.

Zbog svoje sve veće popularnosti, danas su lako dostupne u brojnim trgovinama s odjećom, posebno u onima koje prodaju sportsku odjeću. Pa pogledajte što se sve nudi i odaberiti prikladan model za sebe.

Ugodnan komad odjeće za rad

Soft shell materijal novost je u svijetu odjeće, iako se već godinama koristi u mnogim zimskim sportovima na svijetu. Glavna prednost soft shell materijala nad drugima je u tome što se radi o relativno tankom materijalu, pogotovo ako u obzir uzmete razinu zaštite od hladnoće i vlage koju on nudi. 

Soft shell jakne veoma su popularne u sportovima poput skijanja i planinarenja
Soft shell jakne za žene

Upravo radi toga, soft shell jakne veoma su popularne u sportovima poput skijanja i planinarenja, ali i kod sportaša koji moraju trenirati po neugodnim vremenskim uvjetima. Uz to, soft shell jakne sve se češće mogu vidjeti i na radnicima čiji posao uključuje rad vani.

Inovativan materijal soft shell jakni

Soft shell jakne napravljene su od istoimenog materijala, koji je najčešće napravljen od dva ili tri laminirana sloja materijala – najčešće se radi o:

Iako se radi o umjetnim materijalima, soft shell jakne izrazito su prozračne i ne uzrokuju osjećaj neugode. Soft shell materijal gusto je tkan, stoga sam po sebi ima određenu otpornost na vodu, no želite li biti dodatno sigurni da nećete pokisnuti, uložite u troslojni model s dodatnim vodootpornim slojem. Takvi modeli često se koriste kao zamjena za kabanice, jer osim zaštite od kiše, pružaju i mogućnost očuvanja tjelesne topline.

Aktivnost na otvorenom bez brige

Soft shell jakne dolaze u mnoštvu različitih dizajna, što znači da ćete zasigurno pronaći model za sebe. Osim modela s visokom kragnom, postoje i modeli s kabanicom. Ti modeli najčešće imaju dodatnu potporu protiv kiše.

Ženski modeli nešto su uži i kraći, no svejedno komforni za obavljanje raznih aktivnosti. Planirate li ovakvu jaknu nositi dok trenirate, dobro je da potražite modele koji imaju već ugrađene reflektirajuće trake, koje će vas učiniti vidljivijima u prometu za vrijeme treninga. Jarke boje također su dobra ideja za takve treninge. S obzirom da soft shell jakne nisu pretjerano elastične, ako niste sigurni koja vam veličina odgovara, radije se odlučite za veći broj.

Postovi iz iste kategorije: