Soft shell jakne izrazito su prozračne i ne uzrokuju osjećaj neugode

Ako se sportom bavite profesionalno ili pak amaterski, sigurno znate koliko je neugodno trenirati po lošim vremenskim uvjetima. Ipak, uz soft shell jakne trenirati možete bez brige o hladnoći i kiši te bez brige da će vam vaša jakna ograničiti stupanj pokretljivosti koji imate.

Zbog svoje sve veće popularnosti, danas su lako dostupne u brojnim trgovinama s odjećom, posebno u onima koje prodaju sportsku odjeću. Pa pogledajte što se sve nudi i odaberiti prikladan model za sebe.

Ugodnan komad odjeće za rad

Soft shell materijal novost je u svijetu odjeće, iako se već godinama koristi u mnogim zimskim sportovima na svijetu. Glavna prednost soft shell materijala nad drugima je u tome što se radi o relativno tankom materijalu, pogotovo ako u obzir uzmete razinu zaštite od hladnoće i vlage koju on nudi. 

Soft shell jakne veoma su popularne u sportovima poput skijanja i planinarenja
Soft shell jakne za žene

Upravo radi toga, soft shell jakne veoma su popularne u sportovima poput skijanja i planinarenja, ali i kod sportaša koji moraju trenirati po neugodnim vremenskim uvjetima. Uz to, soft shell jakne sve se češće mogu vidjeti i na radnicima čiji posao uključuje rad vani.

Inovativan materijal soft shell jakni

Soft shell jakne napravljene su od istoimenog materijala, koji je najčešće napravljen od dva ili tri laminirana sloja materijala – najčešće se radi o:

Iako se radi o umjetnim materijalima, soft shell jakne izrazito su prozračne i ne uzrokuju osjećaj neugode. Soft shell materijal gusto je tkan, stoga sam po sebi ima određenu otpornost na vodu, no želite li biti dodatno sigurni da nećete pokisnuti, uložite u troslojni model s dodatnim vodootpornim slojem. Takvi modeli često se koriste kao zamjena za kabanice, jer osim zaštite od kiše, pružaju i mogućnost očuvanja tjelesne topline.

Čitajte i sljedeći članak: Majice s natpisima vole sve generacije

Majice s printom lica postale su vrlo popularne 1970-ih godina kada je krenula njihova proizvodnja. Takve majice sa printom se mogu napraviti za sve generacije

Aktivnost na otvorenom bez brige

Soft shell jakne dolaze u mnoštvu različitih dizajna, što znači da ćete zasigurno pronaći model za sebe. Osim modela s visokom kragnom, postoje i modeli s kabanicom. Ti modeli najčešće imaju dodatnu potporu protiv kiše.

Ženski modeli nešto su uži i kraći, no svejedno komforni za obavljanje raznih aktivnosti. Planirate li ovakvu jaknu nositi dok trenirate, dobro je da potražite modele koji imaju već ugrađene reflektirajuće trake, koje će vas učiniti vidljivijima u prometu za vrijeme treninga. Jarke boje također su dobra ideja za takve treninge. S obzirom da soft shell jakne nisu pretjerano elastične, ako niste sigurni koja vam veličina odgovara, radije se odlučite za veći broj.

Kada temperature naglo padnu, lako nam je obući topli pulover ili jaknu da bi se ugrijali. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: