Grijane presvlake za auto

S obzirom da je poznato kako je cijena automobila visoka, vrlo je važno da se njihova unutrašnjost sačuva od svih mogućih oštećenja i nečistoća što je dulje moguće. Upravo se iz toga razloga i kupuju presvlake za auto koje sjedala automobila štite od oštećenja i nečistoća, a koje se lako održavaju i peru. 

Danas na tržištu postoji velik broj različitih modela za koje se možete odlučiti, a sve o njima slijedi u nastavku.

Udobnost i održavanje kao kriterij za kupnju

Već je navedeno kako na tržištu postoji velik broj različitih modela auto preslavka, a među njima postoji nekoliko ključnih razlika. Prvo po čemu se presvlake za auto razlikuju je svakako materijal pa kada govorimo o razlikama u materijalima tu razlikujemo:

  • Pamučne koje se smatraju najudobnijima
  • Sintetičke za koje se smatra da su bolje u smislu održavanja jer se brže suše i lakše čiste od mrlja

Univerzalne presvlake za auto

Druga razlika među njim je to jesu li originalne ili su univerzalne. Karakteristika univerzalnih presvlaka za auto je njihovo jednostavno postavljanje na sjedište automobila te to što se vrlo lako čiste i održavaju jer su većinom napravljene od sintetičkih materijala. 

Presvlake za auto
Komplet presvlake za auto za prednja sjedala

Iako savršeno prianjaju automobilskim sjedištima te se lako održavaju, one imaju i manu, a to je što se sintetika od kojih su napravljene vrlo brzo uništava pa se nešto brže istroše te se moraju mijenjati s novima. Nažalost, za one koji su alergični na sintetiku, vrlo je teško pronaći univerzalne modele od paumka

Estetski najbolji izbor za automobil

Najbolje presvlake za auto su svakako tipske. One savršeno odgovaraju određenom tipu automobila. Ova vrsta p može se kupiti u fizičkim trgovinama, ali i online. Online kupnja čak je i jednostavnija jer web trgovine nude filtere prema kojima birate marku svog automobila, željeni uzorak, materijal, vrstu stražnjeg sjedala i brojne druge mogućnosti, a uz to dobivate i dostavu na kućnu adresu.

Najjeftiniji izbor u sintetičke tipske auto presvlake, zatim slijede pamučne tipske, a kao najskuplje se ističu kožne tipske. Njihova cijena, ovisno o modelu automobila, može prelaziti i 1000 eura te je za njihovu izradu potrebno nešto duže vremena. No, one su vrlo izdržljive te ćete ih imati godinama. Uz sve to su i vrlo atraktivne te će odlično pristajati u unutrašnjost vašeg automobila.

S novim auto presvlakama za sjedala, naravno, želimo i da prtljažnik ostane čist i dobro održavan. Međutim, sve to stavljanje i vađenje stvari iz prtljažnika može oštetiti tkaninu kojom je prtljažnik prekriven. Ukoliko se to dogodi, prtljažnik će izgledati neuglednije, a takvo oštećenje može čak smanjiti vrijednost automobila. Kako bismo to spriječili, dobro je investirati u korito prtljažnika automobila

Postovi iz iste kategorije: