Dolaskom hladnijeg vremena, osim bundi i kaputa počinje i sezona nošenja kapa i ostalih pokrivala za glavu. Osim tradicijske uloge zaštite glave od hladnoće, ovaj dodatak u novije vrijeme dobiva i novu ulogu, a to je uloga aksesoara, odnosno modnog dodatka. Zato ćemo nerijetko na ulicama vidjeti kape i u vremenima kada one nisu potrebe, već su tu isključivo kako bi nadopunile cjelokupni outfit. Nose je podjednako i muškarci i žene, ali često je i na dječjim glavama.

Odnos kape i oblika glave

Suprotno svim mišljenjima, ne stoje sve vrste svim oblicima lica i glave pa je tako prije kupnje kape dobro znati koja vrsta odgovara kojem obliku glave i lica kako bi laskala vašem izgledu i prekrila neke nedostatke i tako ostvarila dvostruku ulogu. Isto tako, ne pristaju svi modeli kapa i svim modnim izričajima. Zato bi i prilikom kombiniranje kape s ostatkom outfita trebalo razmisliti i o tome. Samo neke od vrsta kapa su:

  • Vunene
  • Kape s dodatkom tzv. coflekom
  • Šeširi
  • Kape sa šiltom (tzv. šilterice)
Suprotno svim mišljenjima, ne stoje sve vrste svim oblicima lica i glave pa je tako prije kupnje kape dobro znati koja vrsta odgovara kojem obliku glave i lica.

Također pročitajte: Kupujte provjereno u Prealpi web trgovini

Tijekom ljetnih vrućina, velikom broju ljudi jedini spas predstavlja klima uređaj koji odlično hladi sve prostore.

Comfy kape

Jedan od najpopularnijih i najnošenijih vrsta kapa su svakako debele vunene kape koje su se u svojim počecima zaista izrađivale od  vune ili runa, dok se one danas zbog potreba masovne proizvodnje najčešće izrađuju od poliestera ili akrila. Iako se danas mogu pronaći u velikom broju boja, najčešće se nose u klasičnim bojama poput crne, sive i bež jer su najlakše za kombiniranje. Ova vrsta najbolje pristaje osobama s ovalnim oblikom lica jer optički izdužuje lice. 

Iduća vrsta kapa koje pristaju casual lookovima i koje su vrlo ugodne i udobne za nošenje su i kape s tzv. coflekom, odnosno kuglicom na vrhu koje su u posljednjih nekoliko godina ostvarile iznimnu ekspanziju, a čiji se cofleki u zadnje vrijeme rade od umjetnog krzna. Upravo je coflek razlog zbog kojeg ova vrsta odgovara većini oblika lica.

Za tople uše tijekom hladnoće

Iako vlada mišljenje da su vunene kape najtoplije, ipak su aviator kape jedna od najtoplijih vrsta zimskih modele koji svaku zimu vladaju ulicama brojnih gradova. Smatra se da je inspiracija za ovaj model ruska kapa ušanka koja je bila izrađena od ovčjeg ili zečjeg krzna. 

Danas su aviator kape najčešće izrađene od umjetne kože s umjetnim krznom na čelu i poklopcima za uši. Ova vrsta je također primjerena za ljude svih oblika lica i glave.

Postovi iz iste kategorije: