Cipele oxfordice

Oxfordice su omiljena obuća već sezonama za prijelazne sezone, proljeće i jesen, jer će, bez obzira koji je vaš omiljen stil odijevanja, savršeno pristajati uz sve modne kombinacije.

Bez obzira o kakvom konkretnom modelu je riječ, oxfordice se mogu pronaći u ormarima mnogih trendseterica širom svijeta. Udobne, elegantne i moderne, osvojile se svijet ženske mode i ne planiraju nestati s modne scene. A zato su trgovine prepune raznih modela za svačiji ukus.

Posuđene iz muškog ormara s obućom

Vjerovali ili ne, cipele oxfordice su započele kao klasične muške cipele, stvorene za svakodnevno nošenje uz odijela i svečaniju odjeću bogate klase još u 17. stoljeću. Iako se moda vremenom mijenjala, one su ostale gotovo pa nepromijenjene, omiljene zbog svoje udobnosti i elegantnog izgleda.

Oxfordice su cipele za prijelazne sezone
Oxfordice odgovaraju uz gotovo sve modne kombinacije

Tijekom vremena, klasične oxfordice su svoje mjesto polako pronašle i u ženskom ormaru. Udobnije od salonki, a i dalje dovoljno elegantne za svečanije odjevne kombinacije, oxfordice postaju obuća koja spaja praktičnost, udobnost i eleganciju.

Cipele za prijelazne sezone

Oxfordice svoj povratak na scenu doživljavaju svake godine, kao prvi znak proljeća i jeseni. Veoma su pogodne upravo za ta godišnja doba, jer su često napravljene od materijala koji su vodonepropusni pa kiša ne predstavlja toliki problem, a dovoljno prozračne za nešto više temperature.

Uz to, odlično izgledaju s hlačama dužine do gležnja, koje su također jedan od trendova koji se ponavlja iz sezone u sezonu. Jedan od glavnih razloga njihove popularnosti je što uz njih možete nositi i čarape, bilo nevidljive stopalice ili visoke čarape dodatno plijene pažnju, čime također možete dodatno zagrijati stopalo po potrebi.

Obuća za sve kombinacije

Oxfordice su cipele koje odgovaraju uz gotovo sve modne kombinacije, bilo da se spremate za kratki odlazak u grad ili pak neku elegantnu večeru. Ipak, najbolje pristaju uz kombinacije s hlačama, bez obzira jesu li to obične traperice, dio ženskog odijela, ili pak sa suknjama iznad koljena.

Nosite li ih na suknje, a želite izbjeći vizualno skraćivanje noge, potražite modele koji umjesto klasičnog zaobljenog vrha imaju nešto uži, gotovo pa špičast vrh. Ako pak ne volite robusnije modele dizajnirane da sliče muškim oxfordicama, potražite modele s manjom potpeticom i užom siluetom koji izgledaju ženstveno.

Muške majice sa potiskom su idealne za moderne mlade ljude. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: