spašavanje podataka s diska

Informatičke tvrtke koje se danas mogu pronaći na tržištu nude brojne usluge. Primjerice, vrlo popularne su usluge koje se tiču web stranica, kao što su hosting, registracija domena, SSL certifikati i slično. Ipak, u posljednje vrijeme, sve su popularnije su i tvrtke koje nude usluge spašavanja podataka s raznih medija. Podaci su mnogim pojedincima vrlo važna stavka, a poslovnim subjektima oni znače još i više.

Teško je i zamisliti kolike gubitke može imati neka tvrtka koja je ostala bez važnih poslovnih podataka koji su joj ključni za poslovanje. Tada će svakako morati zatražiti pomoć ranije spomenutih tvrtki.

Odakle se podaci mogu spasiti

Spašavanje podataka danas je moguće s raznih medija. Govorimo li o najpopularnijoj i najčešće korištenoj usluzi, onda je to svakako spašavanje podataka s diska. Naime, računala se danas naveliko koriste, kako u privatne tako i u poslovne svrhe. I većina tvrtki podatke sprema na tvrdi (HDD) ili čvrsti (SSD) disk.

Odmah obratite se tvrtkama koje nude spašavanje podataka s diskova.
Nemojte sami pokušati glumiti stručnjaka i odmah se obratite tvrtkama koje nude spašavanje podataka s diskova.

On su na njima relativno sigurni, no u slučaju da dođe do nekog kvara, može doći do gubitka podataka. Tada se najbolje odmah obratiti tvrtkama koje nude spašavanje podataka s diskova jer se one za to koriste posebnih uređajima i aplikacijama.

Ne pokušavajte sami vratiti podatke

Problem s kojim se ovakve tvrtke susreću je da im tvrtke ili pojedinci donose oštećene medije koje su sami pokušali popraviti ili su samo pokušali napraviti povrat podataka. Postoje dvije vrsta kvara diska:

  • Softverski 
  • Hardverski

Softverski kvar je puno blaži oblik i uz pomoć kvalitetnih programa i odlično poznavanje rada računala i diska, postoji mogućnost da se izgubljeni podaci brzo vrate. No, kada je riječ o hardverskom kvaru, tada su potrebni posebni uređaji koji se koriste u te svrhe. 

Bez obzira o kojoj vrsti kvara se radi, nemojte sami pokušati glumiti stručnjaka jer to može dovesti do toga da ćete disk ili neki drugi medij dovesti u još gore stanje i time ćete otežati posao pravim stručnjacima.

Očekujte višu cijenu spašavanja podataka

Bez obzira trebate li spašavanje podataka s memorijske kartice, diska ili nekog drugog medija, očekujete nešto višu cijenu. Svaka tvrtka ima svoj poseban cjenik prema kojem je otprilike vidljivo koliko biste morali na kraju platiti tu uslugu.

Spašavanje podataka s oštećenog/pokvarenog/srušenog tvrdog diska

Pojedincima koji bi pomoću ove usluge željeli vratiti neke beznačajne dokumente ova usluga nikako neće biti isplativa. S druge strane, poslovni subjekti će itekako znati cijeniti ovu vrstu usluga.

Postovi iz iste kategorije: