Tržište informatičke periferije i komponenti danas je prepuno različitih proizvoda. Mnogi proizvodi vam tako mogu pomoći u svakodnevnom radu te će vam olakšati brojne radnje. Jedan od vrlo popularnih proizvoda je i NAS, koji omogućava da proširite svoju mrežu. 

Koriste ga brojna mala i srednja poduzeća, ali u posljednje vrijeme je i sve popularniji kod malih korisnika. Proizvode ga brojne tvrtke, a jedna od onih koja se istaknula je Synology. NAS Synology je tako postao sinonim za kvalitetu i mnogi će birati upravo njihove modele pri kupnji.

Općenito o NAS proizvodima

NAS je skraćenica od engleskog naziva Network Attached Storage, što bi u slobodnom prijevodu bila memorija priključena na mrežu. NAS Synology je uređaj koji se spaja na mrežu i u njemu se nalazi jedan ili više diskova za pohranu. To omogućuje da sva računala koja su spojena u toj mreži mogu te iste diskove koristiti za pohranu podataka, a tim podacima mogu pristupiti svi korisnici, ako im to dopustite. 

NAS Synology predstavlja nešto veću početnu investiciju, ali s obzirom da ga možete koristiti godinama i predstavlja vrlo praktično rješenje, investicija u ovaj komad hardvera je itekako opravdana. 

Više diskova za veći kapacitet pohrane podataka

NAS Synology uređaj dolazi s mogućnošću ugradnje više diskova te tako možete dobiti vrlo veliki ukupni kapacitet. S obzirom da danas diskovi dolaze i u kapacitetima većim od 1 TB, lako se može izračunati kako s nekoliko takvih diskova možete dobiti vrlo respektabilnu veličinu prostora za pohranu podataka. 

Synology NAS također posjeduje i nekoliko utora, poput neizostavnih USB priključaka, koje možete koristiti za direktno zapisivanje podataka na njih. Isto tako, NAS Synology ima i operativni sustav koji se brine da sve funkcionira kako treba.

Odlično rješenje za pričuvnu kopiju

NAS Synology mnoge tvrtke koriste i kao dodatnu mjeru predostrožnosti za izradu pričuvnih kopija svojih podataka. Tako podatke, osim zapisivanja na lokalni disk, možete pohraniti i na neki od mrežnih diskova koji su vam dostupni u NAS uređaju. Njima ćete također moći brzo i jednostavno pristupiti i s drugih računala spojenih u istoj mreži.

Naravno, za one vrlo važne i osjetljive podatke, koje nikako ne biste smjeli izgubiti, preporučuje se da ih spremite na barem još jedno dodatno mjesto, koje i nije spojeno u mreži, primjerice na vanjski hard disk. Tako ćete biti puno sigurniji od moguće havarije koja vas može zadesiti.

Postovi iz iste kategorije: