popularne sunčane naočale

Svima je poznato kako su sunčane naočale prvenstveno napravljene kako bi oči zaštitile od štetnih utjecaja sunčevih zraka koji može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ipak, u današnje vrijeme one se prvenstveno smatraju modnim dodatkom, a tek onda zdravstvenim dodatkom. 

Do ove tranzicije došlo sve većim korištenjem u modne i estetske svrhe zbog čega su one vremenom počele gubiti svoju zdravstvenu funkciju. Zbog toga se na tržištu pojavio velik broj modela koji ni nemaju sve potrebne zaštitne slojeve kako bi sačuvali zdravlje očiju.

Pažljivo birajte zaštitu od sunca

Unatoč velikoj ponudi vrlo povoljnih modela na tržištu kada se kupuju sunčane naočale treba biti oprezan. Naime, stručnjaci savjetuju kako bi ih uvijek trebalo kupovati u specijaliziranim trgovinama, odnosno optikama koje garantiraju kvalitetu modela iz svoje ponude. Optike zapravo garantiraju da sve sunčane naočale koje oni prodaju u svom asortimanu imaju certifikate, odnosno posjeduju sve potrebne zaštitne slojeve koji štite zdravlje očiju od negativnih utjecaja sunčevih zraka. 

kvalitetne sunčane naočale
U današnje vrijeme sunčane naočale se prvenstveno smatraju modnim dodatkom, a sunčane naočale s dioptrijom su praktično i moderno rješenje.

U tom smislu nikako se ne biste trebali povesti za niskom i pristupačnom cijenom, već biste se trebali voditi kriterijem kvalitete i pouzdanosti.

Parametri za odabir idealnih sunčanih naočala

Kako biste odabrali najbolje sunčane naočale za sebe, važno je prije odabira znati koji to parametri moraju biti zadovoljeni kako bi neki model bio idealan za vas. U tom smislu birat ćete između različitih vrsta:

  • Okvira
  • Oblika okvira
  • Boja okvira
  • Boja stakla
  • Materijala okvira
  • Širina okvira 
  • Širina leće

Iako ovo u teoriji zvuči vrlo komplicirano, zapravo se sve svodi na to odgovara li vam određeni model po svom obliku, svojoj veličini, širini te boji stakala i okvira. Najbolji način da to otkrijete svakako je isprobavanje više različitih modela.

Kupnja u optikama online

U današnje vrijeme gotovo je sve moguće kupiti putem interneta, odnosno putem web shopova pa je ista situacija i kod kupnje sunčanih naočala. Naime, danas na tržištu postoji velik broj web shopova koji na svojim stranicama nude velik broj različitih modela. 

Preporučeno najbolje sunčane naočale.

Kako bi klijenti mogli što lakše odabrati, moguće je pronaći takozvano virtualno ogledalo putem kojega možete učitati svoju sliku na kojoj će se pojaviti odabrani model sunčanih naočala. Ipak, za odabir najbolja je opcija odlazak u prave fizičke optike u kojima možete vidjeti sunčane naočale iz više kutova, osjetiti materijal pod prstima te isprobati određeni model.

Postovi iz iste kategorije: