Sunčane naočale s dioptrijom

Većina ljudi koji imaju dioptriju i nose dioptrijske naočale, s dolaskom sunčanih dana suočavaju se s dilemom. Hoće li odabrati vidjeti bistro svijet oko sebe, ili će zaštititi oči od sunca i pritom izgledati moderno i trendi? Osim što to može biti estetski problem, tijekom vožnje auta može predstavljati opasnost. 

Naravno da dok vozite trebate nositi svoje dioptrijske naočale, ali u slučaju sunčanih dana, sunce vas također može ometati tijekom vožnje, posebno ako jako blješti i odbija se od površina. Kako biste doskočili tom problemu, idealno rješenje za vas su sunčane naočale s dioptrijom. 

Kome trebaju sunčane naočale s dioptrijom

Kratak odgovor je, svima! Sunčane naočale s dioptrijom potrebne su čak i ljudima koji inače nose kontaktne leće, ukoliko odlaze na plažu. Na plaži je puno praktičnije boraviti sa sunčanim naočalama nego se boriti s lećama, skidanjem i stavljanjem istih, ali i sa pijeskom, vodom i vjetrom. 

Tijekom ljeta, posebno tijekom boravka na moru, refleksija UV zraka je jaka, dok su pojačano izloženi tim zrakama:

  • Planinari
  • Izletnici
  • Osobe koje rade na otvorenom 

UV zrake na velikim nadmorskim visinama mogu biti i dvostruko veće nego na razini mora. Zbog toga je važno paziti na svoje oči.

Smanjite naprezanje očiju 

Kada birate sunčane naočale s dioptrijom, važna je polarizacija leća. Ona će smanjiti blještavilo uzrokovano refleksijom od sjajnih površina te će povećati kvalitetu vida i pružiti dodatnu zaštitu vašim očima. 

sunčane naočale s dioptrijom su idealno rješenje
Trebate nositi svoje dioptrijske naočale, ali u slučaju sunčanih dana, sunce vas također može ometati, posebno ako jako blješti i odbija se od površina. Kako biste doskočili tom problemu, idealno rješenje za vas su sunčane naočale s dioptrijom. 

Također, polarizirane naočale štitit će oči od prekomjernog i štetnog zračenja te će smanjiti naprezanje očiju. Osim toga, mogu služiti i za prevenciju degenerativnih promjena na očima. Najbolje se raspitati u specijaliziranoj optici koje sve opcije postoje i prema vašim potrebama pronaći one idealne.

Kako izabrati sunčane naočale s dioptrijom 

Bez obzira na to što se radi o sunčanim naočalama, one vam također trebaju biti udobne. Najvažnije da da vam one ne pritišću uši ili nos te da je okvir što bliže licu, ali da trepavice na dodiruju leće. Kako biste bolje zaštitili oči od sunca, preporuča se biranje zavijenih okvira. 

Kako normalne sunčane naočale pretvoriti u sunčane naočale s dioptrijom?

Sunčane naočale s dioptrijom najbolje je birati prema svom obliku lica, ovisno o tome imate li ovalno, trokutasto, duguljasto ili okruglo lice. Stručnjaci u optikama rado će vam pomoći pri odabiru. No, prije svega važno je napraviti provjeru vida kako biste dobili ispravnu dioptriju.

Postovi iz iste kategorije: