Umjetne trepavice mogu dolaziti i s raznim dodacima

Od početaka korištenja make up-a, naglašavanje trepavica predstavljalo je završni korak u šminkanju. U slučajevima žena koje nemaju prirodno duge i uvijene trepavice, već kratke i ravne, kao najbolje rješenje nameću se umjetne trepavice. One cjelokupan izgled i pogled čine zaokruženim i dramatičnim. 

Zbog toga je ugradnja umjetnih trepavica danas postala vrlo popularna i može se napraviti u brojnim kozmetičkim salonima.

Povijest umjetnih trepavica

Kada pričamo o umjetnim trepavicama, mnogi uopće ne znaju da ona seže u 19. stoljeće te da je pomalo bizarna. Naime, u 19. stoljeću su žene umjetne trepavice stavljale iglom direktno u kapke ili su lijepile komadiće kose na svoje trepavice. 

Umjetne trepavice
Umjetne trepavice se mogu koristiti više puta

Tek stoljeće kasnije, 1911. godine, izumljene su prve umjetne trepavice, a za taj izum je zaslužna Kanađanka Anna Taylor. U 21. stoljeću kreće komercijalizacija ovoga izuma pa ih 2015. godine frizer Karl Nessler počinje prodavati u svom salonu i tako počinje njihova masovnija upotreba.

Popularizacija umjetnih trepavica

Kao i brojne druge izume i pomagala, i umjetne trepavice su popularizirale slavne osobe, točnije holivudske glumice. Naime, holivudski redatelj D.W. Griffith odlučio je da se glumici Seeni Owen moraju nalijepit umjetne trepavice i to uz pomoć običnog ljepila, kako bi imala dramatičniji pogled.

Video: Kako pravilno nalijepiti umjetne trepavice

Naravno, takav način lijepljenja umjetnih trepavica rezultirao je natečenim očima, no svrha je postignuta. Kasnije, 40-ih i 50-ih godina dolazi do novog vala popularnosti umjetnih trepavica kada ih populariziraju glumice zlatnog doba Hollywooda. U to vrijeme se one počinju izrađivati od izdržljive plastike, kakve ih pronalazimo i danas. 

Brojne vrste na kozmetičkom tržištu

Sve većom popularnošću i potražnjom, kozmetički svijet se razvija i širi pa tako dolazi do proizvodnje umjetnih trepavica u svim varijantama i oblicima poput:

  • kratkih 
  • srednje dugih 
  • dugih umjetnih 
  • gustih umjetnih 
  • umjetnih trepavica u bojama
  • jednodijelih umjetnih 
  • parcijalnih umjetnih 

Osim toga, umjetne trepavice mogu dolaziti i s raznim dodacima poput cirkona, bisera, perja i drugih detalja kojima su obogaćene. Ukoliko želite prirodan izgled, preporuča se korištenje parcijalnih umjetnih trepavica, dok se za dramatičniji izgled savjetuju  one jednodijelne umjetne. 

Održavanje za duži ljepši izgled

Danas se umjetne trepavice najčešće mogu koristiti više puta, no samo u slučaju kada se s njima pravilno rukuje prilikom stavljanja, skidanja i čišćenja nakon korištenja. Kako bi se to postiglo, stručnjaci savjetuju oprezno skidanje tragova ljepila s njih, pažljivo pranje toplom vodom sa sapunom. A na kraju i sušenje te pohranu, nakon čega ćete ih moći nositi još nekoliko puta. 

Postovi iz iste kategorije: