Unatoč činjenici da su današnji modeli ženskih haljina postali toliko svakodnevni i jednostavni da ih je moguće nositi i uz tenisice, one će uvijek i u svakoj kombinaciji odisati elegancijom i ženstvenošću. I to nevažno radi li se u pamučnoj haljini koju kombinirate uz tenisice ili pak svilenoj slip haljini koja se kombinira s cipelama na visoku petu. 

Možemo reći da su one tako savršen odabir za sve koji teže ženstvenosti i eleganciji, a velik izbor u trgovinama s odjećom pokazuje koliko su one popularan odjevni predmet.

U tom smislu se kratke ženske haljine najbolje kombiniraju s ravnim cipelama, cipelama s niskom petom ili tenisicama, dok se duge kombiniraju s cipelama na višu petu.

Mogućnost raznolikog kombiniranja s odjećom

Kao što je ranije rečeno, ženske haljine danas dolaze u tolikom broju modela da ih je moguće kombinirati sa svim modelima ženske obuće, a neki od takvih prijedloga su i:

  • Maxi model i ravne sandale
  • Duga ljetna lepršava i ravne sandale
  • Pamučni model i tenisice
  • Popularna svilena slip haljina i cipele na petu
  • Midi model u kombinaciji s ravnom ili povišenom obućom (ovisno o vašoj visini)

Pazite na dužinu ženske haljine

Iako je ovaj ženski komad odjeće ultimativni sinonim za ženstvenost i eleganciju, prilikom njezinog kombiniranja s određenim modelima obuće, vrlo je važno pripaziti na njezinu duljinu kako ne biste postigli neželjeni efekt. 

U tom smislu se kratke ženske haljine najbolje kombiniraju s ravnim cipelama, cipelama s niskom petom ili tenisicama, dok se duge kombiniraju s cipelama na višu petu. Osim optičkih iluzija o vašoj visini i stasu, veličina potpetice i dužina haljine utječu i na to hoćete li zapinjati o njen rub pa valja pripaziti i na to kako ne bi došlo do neželjenog padanja i ozljeda.

Nemojte se bojati kombiniranja boja kod oblačenja

Brojne žene kod izbora ženskih haljina ostaju na bazičnim bojama poput bijele, crne, sive ili tamnoplave boje bojeći se poigrati s njima. Upravo zbog toga straha nerijetko viđamo monokromatske modne kombinacije, a stručnjaci naglašavaju kako je vrlo poželjno, posebno u proljeće i u ljeto poigrati se s bojama. 

Za one nesigurne, modni stručnjaci savjetuju kombinaciju komplementarnih boja poput plave i narančaste. Osim toga, vrlo zanimljiva kombinacija su i modeli u bijeloj, crvenoj, crnoj, plavoj ili bež boji kombinirani sa srebrnom bojom. Za one kojima su ovakvi odmaci preveliki, kao nova boja savjetuje se izbor modela u bojama koje odišu elegancijom, ali uz odabir pravih detalja poput sunčanih naočala, torbice, nakita ili cipela.

Postovi iz iste kategorije: