Otvorite firmu u Hrvatskoj

Mnogi danas maštaju o ulasku u poduzetničke vode. Ideja o samostalnom vođenju poslovanja, o tome kako je zanimljivo biti „samo svoj šef” i slične maštarije mnoge potaknu na otvaranje tvrtke. Tome još više pridonose i nezanimljivi poslovi s malom plaćom kojeg pojedinci obavljaju za drugog poslodavca. Stoga je mnogima logičan korak da pokušaju sami preuzeti kontrolu nad svojim životom.

Otvorite firmu u Hrvatskoj
Otvorite firmu u Hrvatskoj (d.o.o. ili j.d.o.o.)

To je zasigurno vrlo dobro razmišljanje, no ujedno treba biti oprezan i prije nego krenete u realizaciju i otvaranje firme u Hrvatskoj, morate napraviti dobar poslovni plan te sve isplanirati. A tek onda krenuti u borbu s birokacijom.

Različiti oblici firmi u Hrvatskoj

Mnogi se mogu prepoznati u gornjem odlomku, no kada ste trebali povući onaj glavni korak da otvorite firmu u Hrvatskoj, jednostavno ste se našli pred zidom jer niste znali što i kamo dalje. Brojne informacije sa svih strana, brojne mogućnost i čovjek se lako pogubi. U pravilu, danas se možete odlučiti za dva osnovna oblika firme u Hrvatskoj:

  • Društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.)

    Ovo društvo, tj. firmu osniva jedna ili više osoba koje žele voditi poslovanje pod zajedničkim imenom. Kapital za osnivanje iznosi minimalno 5000kn. A prilikom otvaranja ovakve tvrtke u Hrvatskoj platit ćete još i troškove sudske pristojbe za prijavu, pristojbu Državnog zavoda za statistiku, upis u Narodnim novinama te usluge javnog bilježnika.

  • Jednostavno Društvo s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.)

    Ovo je sve češći oblik tvrtki u Hrvatskoj, lako se otvara i minalni potrebni kapital za osnivanje je svega 10 kn. Troškovi otvaranja tvrtke u Hrvatskoj za ovu vrstu poslovanja su također dosta niži.

Otvorite firmu online

Otvaranje tvrtke u Hrvatskoj moguće je online od 2019.g. Time se Hrvatska okreće novim standardima i generacijama koje su orijentirane na rad putem interneta. Upravo od te nove generacije se puno očekuje te im se na ovaj način izašlo u susret.

Prateći upute na zaslonu računala, ispunjavajući sve potrebne podatke, od onih osobnih pa sve do onih vezanih uz buduću tvrtku, puno brže ćete doći do konačnog cilja, vlastite tvrtke u Hrvatskoj. Ovime ćete izbjeći i brojne birokratske zavrzlame, ali ujedno ćete i uštedjeti puno vremena koje biste izgubili obilazeći više ureda pri procesu otvaranja firme.

Svaka novostvorena tvrtka također će morati urediti prisutnost na webu (web hosting, domena, …) Više o tome možete pročitati klikom na link.

Skladišni regali za palete. Različita roba i specifični zahtevi stranaka, ukazuju na to da se za paletna skladišta, najčešće traže individualna rešenja. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: