Kacige Nolan jedne su od najpopularnijih motorističkih kaciga na tržištu. Ovaj poznati talijanski proizvođač ih izrađuje još od davne 1972. Ovaj renomirani proizvođač kaciga i opreme za motore sam izrađuje sve komponente i dijelove kaciga te ih redovito testira, posvećujući posebnu pozornost njihovoj izdržljivosti i kvaliteti.

Same kacige za motor dolaze u nekoliko različitih modela, ovisno o njihovoj namjeni i željama korisnika. Postoje flip-up kacige, integralne i jet kacige, te cross i crossover kacige. Integralne moto kacige su jedan od najpopularnijih modela zbog svog elegantnog sportskog dizajna i širokog raspona boja i grafika.

Modeli Nolan kaciga

Mnogi modeli Nolan kaciga počinju slovom N uz koji slijedi brojna oznaka. Jako popularne su kacige N – 100 i N – 81 i sve ostale serije iznad broja 100. One imaju odličan sistem kopčanja kojeg možete sami prilagoditi i koji radi na klik te ide u samu kacigu. Unutrašnjost Nolan kaciga se dobro drži, lako pere i izvrsno prigušuje buku. Brzi patent microlock se zateže do kuda je potrebno što je vrlo jednostavan način postavljanja kacige. 

Unutrašnjost motorističke kacige je vrlo prozračna jer sadrži mikroperforiranu tkaninu, a sama se podstava može lako oprati. Nolan kacige imaju i zatamnjeni vizir koji omogućava ugodnu vožnju pri jarkoj svjetlosti, a većina modela ima i štitnik protiv vjetra za bradu te štitnik za nos. Kacige Nolan su vrlo izdržljive i vrlo lagane tako da ne umaraju vrat čak ni kod duže vožnje. 

Kvalitetne moto kacige

Kod kaciga je vrlo bitna i ventilacija koja je odlična, a posebno dobre performanse su i kod velikih brzina kada vozača ne ometa fijukanje niti škripanje. Za ventilaciju je zadužena tzv. AirBooster tehnologija sa gornjim ventilacijskim sustavom. Kacige Nolan se ne zamagljuju i time ne smanjuju vidljivost pa tako ne stvaraju opasnost pri vožnji. Ovo je pogotovo bitno da nositelje naočala koje će se svakako zamagliti ako se i kaciga zamagljuje, no to je djelomično i stvar uvjeta.

Obvezna motocross oprema i oprema za motomotocikliste su svakako u prvoj liniji motorističke kacige.

Kacige su izuzetno dugotrajne i prošle su mnogo crash – testova s odličnim ocjenama. Mnoge Nolanove kacige imaju i mikrootvaranje koje je mnogim motoristima neprocjenjivo. U svakom slučaju, nemojte zanemariti ovaj bitan komad opreme i tako riskirati svoje zdravlje. Sigurnost uvijek dolazi prva!

Ako vam trebaju tipski krovni nosači onda si sa klikom na link pročitajte članak na tu temu.

Postovi iz iste kategorije: