U svakom skladištu najvažnija je pravilna organizacija, a skladišni regali prvi su korak ka organizaciji robe. Prva stvar koju omogućuju je skladištenje robe na paletama na više razina, a osim toga omogućuju i praćenje na kojem je mjestu koja roba skladištena u svrhu lakšeg pronalaska robe u skladištu. Oni su neophodna stvar svakog skladišta i zbog težine robe moraju biti što kvalitetniji i sigurniji. Sigurnost je u svakom poslu na prvom mjestu, a kvalitetni skladišni regali za palete osigurat će vam sigurnost svih radnika u firmi.

Vrste skladišnih regala

Važno je napomenuti da se skladišni regali mogu jednostavno slagati prema vašim željama i zahtjevima, te kroz vrijeme po potrebi možete mijenjati razinu određenog regala sami. Najveća prednost kojom se regali mogu pohvaliti je mogućnost izravnog pristupa svakoj paleti neovisno na kojoj razini se nalazi. Naravno, za dohvat paleta na višim razinama, moraju se koristiti viličari.

Standardni skladišni regali za palete su najkorišteniji u firmama gdje se nalazi širok asortiman različitih artikala, a ovisno o robi i veličini paleta koje se skladište ovisi i razina na koju se postavljaju regali. Postoje različite vrste regala, a dijele se po tome koliku težinu mogu nositi na sebi.

Skladišni regali su neophodni 

U svakom skladištu oni su prva stvar koju morate napraviti, jer u protivnom nećete imati mjesta za skladištenje i lak dohvat robe. Oni omogućuju skladištenje robe na više razina i uvijek dostupan pristup do svake palete. Zaštićeni su sigurnosnim dijelovima koji onemogućuju izbijanje regala ili uništavanje stupa u slučaju udara viličara u njega. 

Postoje i laki skladišni regali koji služe za skladištenje proizvoda na njih, bez potrebe za stavljanjem palete. Oni se najčešće koriste u manjim skladištima, a prednost je što omogućuju bolje higijenske uvjete u odnosu na postavljanje paleta. Na njima se mogu nalaziti metalne ili drvene police, a široki raspon dimenzija i mogućnosti zasigurno će omogućiti ono što želite.

Regali se standardno boje u tople boje, a u najčešće su u kombinacijama plave, crvene i žute boje. Moraju biti u bojama koje su lako uočljive i koje se ne uklapaju u prostor, a na regale se mogu nalijepiti i kodovi preko kojih u nekom računalnom sustavu poput WMS-a u skeneru možete imati lokacije svih proizvoda i bolju organizaciju skladišta.

Postovi iz iste kategorije: