Ricinusovo ulje je veoma čest kozmetički prepara

Ricinusovo ulje nije pretjerano poznato na našim prostorima, te ga koriste isključivo ljudi koji su upoznati s njegovim dobrobitima na kožu i kosu. Budući da trenutno živimo u vremenu kada su sve informacije dostupne na dohvat ruke, veoma je bitno informirati se o stvarima koje mogu pozitivno utjecati na zdravlje. 

Ulja su kroz povijest korištena u raznim dijelovima svijeta te su i dan danas glavna za kožu i kosu. Ricinusovo ulje ima niz dobrobiti s kojima ćemo vas detaljnije upoznati u nastavku teksta. Stoga se udobno smjestite i zavirite u riznicu tajni o ricinusovom ulju.

O ricinusovom ulju

Za one koji nisu upoznati sa sjemenkama ricinusa, one u sebi kriju šaroliki asortiman elemenata koji usporavaju starenje kože i doprinose zdravlju i rastu kose i trepavica.

Ricinusovo ulje ima niz dobrobiti
Ricinusovo ulje pomaže kod prhuti i akni

Njihovim prešanjem dobiva se ulje od ricinusa, koje je svjetlo žute boje i neutralnog mirisa. Iako izgledom ne izgleda primamljivo i posebno, ono u sebi skriva razne sastojke koji će duboko prodrijeti u kožu i pobrinuti se o njenom zdravlju.

Kada koristiti ricinusovo ulje?

Ako niste sigurni da li vam je potrebno ricinusovo ulje, tada ćemo vam navesti nekoliko simptoma koji mogu ukazati na probleme s vašim tijelom. Kod ovih slučajeva pomoći će vam ulje od ricinusa:

  • Kratke, rijetke i ispucale trepavice ukazuju na njihovo nedovoljno hranjenje
  • Kosa raste veoma sporo, suha je i na krajevima su ispucali vrhovi?
  • Koristite razne kozmetičke kreme i preparate, no ne primate pozitivnu povratnu informaciju tijela o njihovoj učinkovitosti?

Osim ovih stvari, ricinusovo ulje iz ekološkog uzgoja se može koristiti i za razne druge tegobe, koje ćemo navesti u nastavku.

Ricinusovo ulje dobrobiti

Sama činjenica da je ricinusovo ulje veoma čest kozmetički preparat koji koriste mnoge poznate osobe, govori o tome koliko je ono djelotvorno. Ovo su njegove dobrobiti na tijelo:

  • Ubrzava rast trepavica i obrva, te ih čini gušćima već nakon mjesec dana upotrebe
  • Jača kosu, povećava njen volumen, čini ju zdravijom i sprečava pucanje na vrhovima
  • Zbog protugljivičnog i antibakterijskog svojstva, ricinusovo ulje pomaže kod prhuti i akni
  • Kožu čini mekšom i zdravijom, uklanja strije i ublažava bolove

Ovisno o tegobi i problemu koji imate, koristi se na drugačiji način. 

Gdje kupiti ricinusovo ulje?

Video: Ricinusovo ulje najsvestranije ulje

Kroz tekst ste se uvidjeli na dobrobiti koje ricinusovo ulje ima i želite ga početi koristiti? Tada posjetite web trgovinu malinca.hr i naručite ulje od ricinusa iz ekološkog uzgoja, po odličnoj cijeni. Na poklon dobivate i četkicu s kojom će nanošenje na trepavice biti „mačji kašalj“!

Postovi iz iste kategorije: