Društvene igre jedan su od najstarijih načina zabavljanja među ljudima. One svako druženje čine zabavnijim i tjeraju sve sudionike na borbu za pobjedom, bez obzira koliko godina oni imali. Ukoliko tražite društvene igre za djecu, najbolje su one kroz koje djeca nešto uče te razvijaju svoje motoričke ili kognitivne sposobnosti. 

Društvene igre
Društvene igre jedan su od najstarijih načina zabavljanja među ljudima.

Iako se može reći kako je njihovo vrijeme prošlo, vrijeme pandemije nam je pokazalo kako one ipak nisu izgubile svoju popularnost, a u nastavku donosimo i najpopularnije među njima.

Vječni klasik u svijetu igara

Među najpopularnije društvene igre sve uvijek može uvrstiti ona koja je doživjela brojna nadopunjavanja izgleda, pravila i načina igre. A to je Monopoly. Ona je popularna u cijelom svijetu i vjerojatno ne postoji osoba koja ne poznaje njezina pravila.  

Cilj ove društvene igre je kupnjom, iznajmljivanjem i preprodajom posjeda zaraditi što više novca te do kraja igre ostati jedini igrač na ploči, odnosno postati vlasnik svih posjeda na ploči. Najmanji broj igrača koje je može igrati je dva, a najveći je šest.

Probudite slikara u sebi i uživajte u igranju

Iduća vrlo popularna društvena igra je Pictionary, u kojoj je cilj pogađanje što većeg broja pojmova uz pomoć slike, odnosno crteža koji crtaju igrači kao natuknice svom partneru. Evo i nekih pravila:

  • potrebna su najmanje tri igrača (jedan trajni crtač, a dvoje pogađa)
  • igrač koji ne crta pogađa o kojem se pojmu radi, a nakon pogađanja koje traje 60 sekundi, dolazi do zamjene uloga

Čitajte i sljedeći članak: Dječji koferi spremni za put

Dječji koferi simpatična su umanjena verzija običnih kofera dizajnirana kako bi vašim mališanima pružila sigurno i simpatično utočište za sve stvari.

Za poticanje moždanih vijuga kod djece

Slična Pictionaryju je i društvena igra Alias koja se igra u timovima i to na način da tim uz pomoć sinonima, sličnih pojmova i asocijacija pokuša objasniti zadani pojam. Svaki od timova pokušava pogoditi što veći broj pojmova prije nego istekne vrijeme na pješčanom satu. Svakim točnim odgovorom tim se pomiče na ploči, a pobjednik je onaj tim koji prvi dođe do cilja. 

Čitajte i sljedeći članak: Neizostavna oprema za putovanje s djecom

S obzirom na sve veći broj proizvođača, prije nego se kupuju koferi za djecu važno se dobro informirati o svim važnim specifikacijama koje idealan model treba imati.

Aktualna društvena igra

Društvena igra Pandemic vrlo je u skladu s aktualnim društvenim stanjem pandemije u kojem se nalazimo. U njoj se igrači moraju zajedničkim snagama suprotstaviti virusnim bolestima koje se istovremeno pojavljuju diljem svijeta. 

Cilj ove društvene igre je pronaći lijek za četiri smrtonosne bolesti. Igrači na početku biraju neku od ponuđenih uloga (liječnik. znanstvemik, istraživač, terenski stručnjak), a zajednička suradnja i strategija jedina su garancija za pobjedu. 

Postovi iz iste kategorije: