Vježbe za lijepe noge

Noge su jedan od glavnih aduta svake žene i upravo zbog toga potrebno ih je vježbati i održavati. Budući da noge imaju najveće mišiće na tijelu, vježbe za lijepe noge su veoma naporne i teške, a samo oblikovanje mišića na nogama je veoma mukotrpan i dugotrajan proces. U ovome tekstu napisati ćemo 4 najbolje vježbe za lijepe noge i opisati kako se izvode.

Vježbe za lijepe noge

Najbolje vježe za noge

 1. Čučanj

  Većina vas čula je za ovu vježbu i to je ujedno najpopularnija vježba za doljnji dio tijela. Ukoliko su vam dostupni utezi, čučanj sa šipkom je najbolja vježba za oblikovanje nogu, no i bez utega ova vježba je veoma kvalitetna. Tijekom izvođenja ove vježbe leđa i noge stoje uspravno i noge su razmaknute u širini ramena, te su stopala okrenuta blago prema vam.

  Vježbe za lijepe noge
  Laganim pokretima spuštate se do položaja 90 stupnjeva, s time da pazite da vam koljena ne idu prema naprijed. Leđa moraju biti uspravna i ravna, jer u protivnom može doći do povrede.

 2. Iskorak

  Pod najbolje vježbe za lijepe noge spada i iskorak, a osim toga ova vježba odlično djeluje i na oblikovanje stražnjice. Također, iskorak se može raditi i sa utezima, a cijeli proces vježbe je iskorak sa jednom nogom unaprijed, pa vraćanje i iskorak sa drugom nogom.

 3. Mrtvo dizanje – deadlift

  Mrtvo dizanje ili deadlift je jedna od najboljih vježbi za cijelo tijelo, a neophodno ju je raditi sa šipkom i utezima. Vježba se izvodi iz čučnja, gdje podižete šipku sa utezima od poda i izravnavate cijelo tijelo.

  Ova vježba je izrazito opasna i radi se s velikim kilažama, stoga ukoliko niste upoznati sa formom izvođenja ove vježbe morate se učiti sa malim kilažama.

 4. Trčanje

  Trčanje je odlično za oblikovanje nogu, a osim toga i bilo kakvi drugi sportovi će vam pomoći. Kod trčanja osim što se mišići vježbaju i tijelo se znoji i može vam pomoći za mršavljenje. Najstarija i najpoznatija vježba je i dalje učinkovita i trčanje osim za samo vježbanje može vam pomoći i za opuštanje.

Kombinacijom ove 4 vježbe za lijepe noge s vremenom ćete vidjeti napredak, a osim samih nogu ove vježbe pomoći će vam i za oblikovanje stražnjice koja je mnogim ženama veoma važna.

Znate da se kod ekstenzija ili takozvani umetci za kosu, barem na početku, ne preporučuju se „uradi sam“ pokušaji bilo kakvog tipa. Frizerka će vam najbolje dati savjete kad radi s vašom kosom i doživi koliko je s njom teško raditi.

Fertility+ kapsule stvorene su kao jedinstveni dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću. Čitajte više …

Najčešći tipovi progresivnih naočala su naočale s kojima je moguće vidjeti na daljinu, srednju i udaljenosti i blizinu. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: