Umetci za kosu

U današnje doba, kada se mnogi izražavaju kroz frizure i stil, lijepa i održavana kosa može igrati veliku ulogu u kompletnom dojmu. Zdrava kosa je najljepša kosa, a s time se slažu i stilisti i doktori i fotografi. Duga i njegovana kosa bitna je i za vaše zdravlje i za vaš izgled. Ne smijete zanemariti nijednu komponentu.

Umetci za kosu postali su popularni zbog estetskih, ali i medicinskih razloga. Već smo prethodno spomenuli povezanost zdravlja i kose: jedno vuče drugo.

Umetci za kosu

Kada se koriste umetci za kosu?

  1. Estetska pomoć

    Neki jednostavno vole gušću, dulju i zanimljiviju kosu. Radi se o osobnom izboru. Ponekad želimo na kosi napraviti neki poseban efekt (ombre ili balayage), a ne možemo, te tada posežemo za ovakvim tretmanima.

  2. Medicina

    Alopeia areata, kemoterapija, razni invazivni lijekovi i hormonalni problemi mogu se manifestirati na razne načine. Ako nemate sreće, mogli biste simptome iskusiti upravo u vidu gubitka kose.

Kako se stavljaju ekstenzije, koje vrste postoje?

Ovisno o vašim osobnim željama, birate vrstu i tip postavljanja ekstenzija. Ako volite veliku gustoću ekstenzija, nekoliko redova na nekom specifičnom mjestu pomoći će vam u tome.

Umetci za kosu

Osim toga, dobro je poznato da su ekstenzije poprilično jednostavne za održavanje. „Tape in” umetci za kosu stavljaju se dvostranim ljepilom. Umetci s gumicama i klipovima su sigurniji jer ne sadrže kemikalije. Neki se odlučuju za ušivene umetke koje se stavljaju u vaše ekstenzije.

Koji su umetci za kosu prigodni za vas?

Dobro pripazite pri kupovini. Mala razlika u cijeni u ovom polju može uzrokovati drastičnu razliku. Najbolji su umetci za kosu oni od prave kose, a najgori oni koji su od loše sintetike. Dobro pazite na boju. Relativno je lako pogoditi boju (općenito), ali pogoditi pod ton je dosta teško. Ne želite da jedan dio vaše kose bude crvenkast, a drugi hladan.

Kako ugraditi ekstenzije?

Općenito se kod ekstenzija, barem na početku, ne preporučuju se „uradi sam“ pokušaji bilo kakvog tipa. Frizerka će vam najbolje dati savjete kad radi s vašom kosom i doživi koliko je s njom teško raditi. Ona će vam tada reći i nešto o održavanju tipa ekstenzija kojeg ste kupili te će vam reći da li su te vaše ekstenzije (umetci) uopće adekvatne za vaš tip kose.

Želite saznati koje su najučinkovitije vježbe za lijepe noge i kako se pravilno izvode? Onda si sa klikom na link pročitajte članak na tu temu.

Postovi iz iste kategorije: