Prilikom renoviranja ili opremanja kupaonice, jedan od temeljnih dijelova sanitarne opreme su umivaonici. Oni osim svoje funkcionalnosti, svakom prostoru mogu pružiti i dozu elegancije te se prilagoditi svakom stilu uređenja ove oaze u vašem domu. 

S obzirom da danas na tržištu postoji ogroman izbor različitih modela, mnogi su zbunjeni pri odabiru jer ne znaju na što treba obratiti pozornost. Upravo zbog toga u nastavku donosimo kratak vodič za kupnju ove vrste sanitarne opreme. Kupnju možete obaviti u brojnim fizičkim trgovinama, ali sve više kupaca se odlučuje obaviti i kupnju online, zbog velikog izbora i konkurentnih cijena.

Prilikom renoviranja ili opremanja kupaonice, jedan od temeljnih dijelova sanitarne opreme su umivaonici.

Najpopularniji umivaonici na tržištu

Iako danas na tržištu postoji velik broj različitih vrsta i, jedan od i dalje najprodavanijih i najpopularnijih modela su tzv. konzolni umivaonici. Ova vrsta postavlja se na zid uz pomoć vijaka i silikona. 

U nekim slučajevima konzolni umivaonici imaju i donji dio, tzv. nogu ili masku koja ih prividno fiksira za pod, ali zapravo služi za prikrivanje cijevi. Ukoliko naginjete tradicionalnom stilu opremanja kupaonica, onda je ova vrsta pravi izbor za vas. 

Varijacije moderne sanitarne opreme

Kada govorimo o novim i danas popularnim vrstama sanitarne opreme, tada se najčešće referiramo na ugradbene umivaonike. Ona su se razvili u različite oblike pa tako danas razlikujemo:

  • Nadgradne
  • Podgradne
  • Poluugrađene

Glavna razlika među navedenim vrstama je u načinu njihove ugradnje. Nadgradni umivaonik potpuno izviruje iz ormarića, dok poluugrađeni djelomično izviruje iz istog. Ovisno o svojim željama i potrebama, željom za funkcionalnošću, stilskom usmjerenju kupaonice kao i prostornim performansama, odlučit ćete se za jedan od navedenih modela. 

Čitajte i sljedeći članak: Winterhalter je među vodećima u svijetu perilica posuđa

Winterhalter perilice posuđa savršen su saveznik za sve ugostitelje i vođenje njihovih poslova. Ove perilice posuđa korisnicima uvelike olakšavaju proces pranja posuđa te skraćuju vrijeme potrebno za to zbog čega su nedvojbeno najbolji izbor zbog kojeg nećete požaliti.

Kombiniranje je ključno pri opremanju kupaonice

Osim oblika i stilske odrednice svake od vrsta umivaonika, pri kupnji istog vrlo je važno uskladiti njegove dimenzije s izgledom ostatka kupaonice, kao i s dimenzijama ostalih sanitarija i namještaja u kupaonici. Stručnjaci savjetuju kako je najbolje izabrati jednu liniju sanitarija i iz nje kupiti sve sanitarne elemente – wc školjku, kadu, umivaonik, bide. 

Osim toga, vrlo je važno i uskladiti dimenzije odabranog modela i miješalice jer se nerijetko događa da korisnici odaberu neodgovarajući slavinu koja bude ili prevelika ili premala što rezultira neželjenim prskanjem vode i apsolutnom nefunkcionalnošću. Upravo su zbog toga umivaonici različitih oblika i dimenzija dostupni na tržištu jer na taj način možete uskladiti i svoje želje i potrebe, ali i funkcionalnost, kako u prostornom, tako i u sanitarnom smislu.

Postovi iz iste kategorije: