Hosting web stranica predstavlja uslugu putem koje dobivate svoje mjesto na nekom serveru na kojem onda možete postaviti svoje web stranice kako bi im drugi korisnici mogli pristupiti. Također, za one najzahtjevnije korisnike postoji i mogućnost zakupa cijelog servera, kao jedno ultimativno rješenje.

Razlog za ugovaranje takve usluge leži u tome da su vam web stranice onda stalno dostupne na internetu kako bi im korisnici mogli pristupiti u bilo koje vrijeme. Kada to ne bi bio slučaj, morali biste ih smjestiti na svoje računalo, koje bi moralo neprekidno raditi i stalno biti spojeno na internet.

Hosting web stranica predstavlja uslugu putem koje dobivate svoje mjesto na nekom serveru na kojem onda možete postaviti svoje web stranice kako bi im drugi korisnici mogli pristupiti.

Online upravljanje vlastim mjestom na serveru

Hosting internetskih stranica je usluga koju možete vrlo jednostavno koristiti iz udobnosti svog doma, online. Naime, jednom kada ugovorite tu uslugu, dobit ćete sve potrebno da putem svog računala upravljate svim potrebnim stvarima, od slanja datoteka na server, postavljanja svih potrebnih parametara i slično. 

U te svrhe se najčešće koristi neko specijalizirano sučelje, a jedno od najpopularnijih je cPanel sučelje. Web hosting putem cPanel sučelja je vrlo jednostavan i ako se već znate koristiti računalom, ne biste trebali imati puno problema da se naviknete na njega. Većina pružatelja usluga će vam ga odmah ponuditi, a ako to nije slučaj, svakako ga zatražite.

Najjeftiniji hosting web stranica

Tražite li neko jeftino rješenje, primjerice za smještaj osobnih stranica, dijeljeni hosting web stranica je odličan izbor. Kao što mu i sam naziv govori, dijelit ćete serverske resurse, odnosno dobit ćete svoj vlastiti dio na serveru. Nećete imati puno mogućnosti što se tiče prilagodbe, ali ćete zbog toga uštedjeti jer ovo spada u jedan od najjeftinijih oblika web hostinga.

Virtualni privatni server

Virtualni privatni server ili skraćeno VPS je posebna vrsta internetskog web hostinga koja predstavlja odlično optimalno rješenje. Ono vam omogućuje da dobijete virtualno mjesto na nekom serveru, što za razliku od dijeljenog hostinga web stranica znači da ćete imati mogućnost prilagodbe tog svog dijela. To znači da ćete moći instalirati željene aplikacije, podešavati razne postavke i slično.

Ovu vrstu hostinga internetskih stranica, kao i sve ostale vrste možete ugovoriti putem neke domaće ili strane tvrtke. Imajte na umu da ćete na kraju dobiti gotovo istu uslugu, no ako se odlučite za domaće rješenje, možete očekivati i podršku na hrvatskom jeziku koja bi vam mogla biti od pomoći.

jednostavna registracija domene

Do registracije domene u par koraka

Imati vlastite web stranice danas je vrlo jednostavno. Kada je riječ o izradi, možete ih izraditi relativno brzo, uz korištenje raznih dostupnih alata na internetu, a možete taj posao dati i nekoj tvrtki ili pojedincu.

Postovi iz iste kategorije: