Krema za njegu tetovaže

Tetovaža je poprilično velika i emocionalna investicija, te mnogo ljudi misli da vaša muka s tetovažom završava kad završava tetoviranje. Ipak, to nije tako. Nakon tetoviranja, vrlo je bitno održavati zdravlje kože i tretirati tetovažu kao ranu. Kako ne bi došlo do infekcija i kako bi se tetovaža dobro razvila do kraja, potrebno je štititi područje od bakterija, ali i dodatno hraniti to područje. Tu vam može pomoći Lux Factor krema za njegu tetovaže.

Kako se brinuti za frišku tetovažu?

Nekoliko savjeta kojih morate imati na umu kad se istetovirate su ovi: tetovažu tretirajte kao ranu, sve što radite mora biti prilagođeno tetovaži. Dakle, tetovaža će biti zamotana odmah nakon tetoviranja. Tako se neće lijepiti za plahte i inficirati dok spavate.

Krema za njegu tetovaže

Ujutro skidate foliju, perete tetovažu vodom i najobičnijim sapunom bez mirisa. Ručnikom tapkate po tetovaži da biste ju osušili, a dobro je koristiti i Bepanthen oko 4 dana prije no što se prebacite na formulu koja je na bazi ulja ili maslaca!

Što je potrebno izbjegavati?

Ne smijete ići u solarij i ne smijete dugo biti u vodi. Zbog toga nema ni jacuzzija, sauna, bazena, čak ni kada. Prakticirajte tuširanje u tuš kabini i to je sve.

Tetovaža se ne smije izlagati suncu i nikako nemojte svrbjeti ili „prčkati“ po njoj. Kako biste se riješili negativnih vanjskih učinaka, pomoći će vam krema za njegu tetovaže, koja je hrani i hidratizira, te čini blistavijom.

Koja krema za njegu tetovaže je dobra?

Kad birate kremu za intenzivnu njegu tetovaže, u prvih par dana smijete koristiti isključivo ono što vam kaže tattoo majstor. Jako je bitno da je ta krema potpuno blaga i da ima određene vitamine, najbolje neke tipove B vitamina. Nakon inicijalnih nekoliko dana, možete prijeći na malo jače kreme. Preporučuju se antibakterijske kreme, kreme koje su blage i koje nemaju mirise, potencijalno one koje su inače napravljene za suhu i iritiranu kožu. Postoje i skuplje i jeftine verzije, a najbitnije je da poslušate svog tattoo majstora i sve savjete i pitanja dobivate od njega. Jedna veoma kvalitetna i pristupačna je Lux Factor krema za njegu tetovaže, koja je svakako naša preporuka.

Nije loše u kremu umiksati vitamin E ili vitamin B iz neke tinkture. Tako ćete dobiti optimalnu učinkovitost, ali morate paziti da sama vitaminska tinktura ne bude umjetna ili da ne sadrži nekakve sintetičke spojeve koji bi potencijalno mogli naštetiti vašoj novoj tetovaži.

Postovi iz iste kategorije: