Krovni nosači služe za prijevoz tereta na automobilu, a ovisno o kvaliteti i modelu automobila ovisi i količina tereta koju možete prevoziti na vašem automobilu. Prijevoz tereta u automobilu zna biti nemoguć ako je teret velikog volumena, te može ostaviti automobil prljav. Upravo zbog toga, prijevoz na krovu je odličan, a to će vam omogućiti tipski krovni nosači.

Što su tipski krovni nosači?

Metalni nosači posebno konstruirani za krov određenog modela automobila nazivaju se tipski krovni nosači. Oni služe za olakšani prijevoz tereta automobilom ili montiranje krovne kutije koja služi kao dodatni spremnik za stvari tijekom putovanja.

Tipski krovni nosači su dodatna oprema
Tipski i univerzalni krovni nosači

Oni su gotovo obavezna oprema za automobil, a investicija u njih je jednokratna jer su zbog materijala izrade dugotrajni. Veoma je važno da nosače montirate pravilno, te da svaki dodatni teret na njima pričvrstite, kako ne bi došlo do pada tijekom vožnje koji može prouzročiti prometnu nezgodu.

Univerzalni ili tipski krovni nosači?

Na tržištu se nalaze dva najpoznatija modela krovnih nosača, a to su univerzalni i tipski krovni nosači za auto. Razlika između ova dva modela je ta što univerzalni nosači su kompatibilni s više modela automobila, dok su tipski nosači prilagođeni za određeni tip vozila. Oni zbog toga imaju veću nosivost koja ovisno o kvaliteti materijala i modelu automobila doseže do 200 kg, dok univerzalni nosači imaju nosivost do 100 kg.

Prilikom kupnje nosača obratite pozornost na materijal izrade nosača i na njegovu nosivost. Što je nosivost veća, to će i cijena biti veća, no olakšat će vam prijenos tereta i poštedjeti vas duplog puta. 

Tipski krovni nosači su dodatna oprema

Iako su krovni nosači svrstani u dodatnu opremu automobila, oni će vam znatno pomoći prilikom korištenja automobila. Svatko se s vremena na vrijeme susretne s potrebom prijevoza nekog tereta i upravo zbog toga bitno je imati nosače. Njihovo postavljanje i skidanje nije zahtjevan proces, a ako smatrate da vam nosači negativno utječu na izgled vašeg automobila možete ih skidati i stavljati samo kada su vam potrebni.

Sigurnost nosača i tereta na njima treba vam biti prioritet i uvijek nakon postavljanja nosača i tereta provjerite da li ima mogućnosti da nešto tijekom vožnje padne. Ako ima dodatno zavežite teret i osigurajte siguran prijevoz.

Bregasta osovina automobila je važan dio motora. Njeni bregovi otvaraju i zatvaraju ventile, te se pomoću nje regulira protok zraka. Čitajte više …

Trilobite moto dodaci za prave ljubitelje vožnje motocikla. Trilobite motoristička oprema svake godine predstavi nekoliko novih kolekcija. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: