Nakon odabira destinacije za putovanje s djecom, slijedi dugotrajan proces pakiranja koji zahtijeva i kupnju kofera za djecu, posebno kada su djeca već veća pa više njihove stvari ne pakirate zajedno sa svojima. 

S obzirom da je tržište ekspandiralo, ponekad nije tako lako odlučiti za koji se model odlučiti i koji će biti idealan za vaše mališane. Zbog toga vam u nastavku donosimo najvažnije specifikacije kofera za djecu kako bismo vam olakšali odabir.

Važni parametri za kupnju dječjeg kofera

S obzirom na sve veći broj proizvođača, prije nego se kupuju koferi za djecu važno se dobro informirati o svim važnim specifikacijama koje idealan model treba imati. Naime, oni se razlikuju prema:

  • Veličini
  • Boji
  • Obliku
  • Materijalu od kojeg su napravljeni
  • Načinu na koji je organiziran unutarnji prostor 
  • Načinu zatvaranja 
  • Broju kotačića koje imaju (2 ili 4)

Neka dijete uživa u pakiranju stvari

Stručnjaci navode kako su najbolji modeli dječjih kofera oni čija je unutrašnjost organizirana s nekoliko glavnih pregrada i nekoliko dodatnih pretinaca koji omogućuju bolju organizaciju svih stvari potrebnih za putovanje. Za razliku od putnih torbi, kvalitetni koferi za djecu su puno bolje rješenje jer su puno čvršći i otporniji, a ujedno imaju i dva ili četiri kotačića koji olakšavaju prenošenje po aerodromu, kolodvoru ili drugim tranzitnim područjima. 

Najtradicionalniji model su pravokutni dječji koferi, dok su se u novije vrijeme pojavili i oni ergonomskog oblika u obliku raznih životinja ili likova iz crtića na koje djeca mogu sjesti pri čemu ih roditelji uz pomoć vrpce mogu vući.

Odaberite kvalitetu i uživajte u putovanju

Jedan od najvažnijih elemenata kod kupnje kofera za djecu je materijal od kojeg su izrađeni jer je nužno da budu izdržljivi i otporni na sve vanjske utjecaje pa se savjetuje da na tome ne štedite. 

Današnji modeli uglavnom su izrađeni od tvrde plastike koja je istovremeno lagana, ali i fleksibilna. Nešto skuplji modeli su napravljeni od posebnih vrsta plastike koje su iznimno otporne na sva oštećenja pa ne bi bilo loše uložiti u jedan takav model koji će vas potom dugo služiti.

Zaštita unutrašnjosti kofera

Osim materijala izrade, za dječje kofere vrlo je važno da posjeduju i vodootporni patentni zatvarač koji onemogućuje ulazak vode u unutarnji prostor. Naime, moderni modeli najčešće posjeduju takve zatvarače koji idu s jedne na drugu stranu kofera i na taj ga način zatvaraju. U sredini imaju lokot kojim se obje strane zatvarača lako zaključavaju.

toplice za cjelu obitelj

Najbolje toplice u Sloveniji za svakoga

Odlazak u toplice vrlo je popularan u posljednjih nekoliko godina, a razloga je više. Prvenstveno je odlazak u toplice jeftinija opcija odmora od odlaska na more ili na skijanje, a ujedno je i savršen izbor za obiteljski odmor jer u njima svi mogu uživati jer su im dostupni različiti sadržaji primjereni njihovim željama i interesima. 

Postovi iz iste kategorije: