U današnje vrijeme sve više ljudi okreće se ka nekim alternativnim načinima uređenja stanova. Dok je prije bio moderan glomazan namještaj i veliki regali, danas je kod novih stanova u fokusu minimalizam. Jednaka stvar je i s osvjetljenjem. Luster, koji je kod većine stanova prošlost, zamijenile su plafonijere i zidne lampe, koje prostoriji daju više izvora svjetlosti i samim time kvalitetniju rasvjetu.

Zidne lampe
LED zidne lampe mogu stvoriti poseban ugođaj u prostoriji

Kroz tekst ćemo vam dati nekoliko savjeta za uređenje i upoznati vas s prednostima koje zidne lampe za stan nude kod rasvjete prostora.

Uređenje stana

Prije uređenja neophodno je da jasno u glavi vizualizirate prostor i želje oko uređenja. Nakon toga sve stavite na papir, ali posebnu pozornost obratite na rasvjetu i raspored namještaja. Nipošto nemojte blokirati prirodne izvore svjetlosti (prozore i vrata). Nakon što isplanirate raspored rasvjete, gdje će biti zidne lampe i stropna rasvjeta, prema tome opremite prostor namještajem.

Uređenje stana možemo rasporediti u tri koraka:

  1. Planiranje izgleda prostora
  2. Raspored rasvjete
  3. Kupnja i postavljanje namještaja i rasvjetnih tijela

Pročitajte sljedeći članak: Pazite prilikom kupnje tegli za cvijeće

Ako ne kupite odgovarajuću teglu za cvijeće, ne trošite samo svoje vrijeme i novac, već i oštetite biljku. Stoga je važno uzeti u obzir tri vrlo važne značajke: drenažu, poroznost i težinu.

Zidne lampe nude mnoge prednosti

Klasična rasvjeta polako pada u zaborav i gotovo da je nemoguće vidjeti zidne lustere sa žaruljama sa žarnom niti. LED rasvjeta je u potpunosti promijenila klasične načine rasvjete prostora, zahvaljujući boljim mogućnostima koje nudi i manjoj potrošnji energije.

LED zidne lampe mogu stvoriti poseban ugođaj u prostoriji zahvaljujući :

  • mogućnosti usmjerenja svjetlosti prema određenom mjestu
  • mogućnosti smanjenja intenziteta svjetlosti 
  • prilagodbi boje rasvjete

Isto tako ne ometaju poglede kao klasični luster koji svjetlost raspoređuje prema svim dijelovima prostorije jednako.

Prednosti LED rasvjete

LED rasvjeta je kao početna investicija nešto skuplja nego klasični oblici rasvjete s žaruljama sa žarnom niti, no u konačnici nudi mnoge prednosti i uštedu. Prednosti LED žarulja su:

  • dug radni vijek (kod nekih modela do čak 50 tisuća sati)
  • ne ometa ih paljenje i gašenje
  • emitiraju prirodniju svjetlost
  • troše manje energije

LED zidne lampe su trenutno prvi izbor mnogih kod uređenja prostora, a u budućnosti će vjerujemo biti i najpopularniji izbor. 

Pročitajte sljedeći članak: Stropna rasvjeta krasi gotovo svaki dom

Kada govorimo o rasvjeti i rasvjetnim tijelima, posebno interijera, stropna rasvjeta prvi je izbor većine kupaca kada uređuju svoje interijere.

Dekorativne zidne lampe za svaku prostoriju

Zahvaljujući zanimljivim dizajnima i vrstama, dekorativne zidne lampe mogu stvoriti potpuno drugačiji ambijent u prostoriji. Bilo da je prostorija uređena moderno ili klasično, u ponudi Volino web trgovine pronaći ćete razne izglede za svaki prostor. Sve što trebati je odabrati one koje vam najbolje odgovaraju, naručiti i sačekati nekoliko dana za dostavu do vaše kućne adrese. Sve lampe se veoma jednostavno montiraju na zid i nude modernu rasvjetu prostora.

Čitajte i sljedeći članak: LED reflektor sa senzorom za rasvjetu okućnice

Postovi iz iste kategorije: