Krovne kutije za auto

Putovanja predstavljaju jedan od najzabavnijih trenutaka obitelji, a osim toga i pravi ispit za vaš automobil. Danas ljudi prilikom kupnje biraju manje, gradske automobile i prilikom odlaska na putovanje nedostaje im prostora za prtljagu. Ovo može biti ozbiljan problem i ako sa sobom vodite psa, ali ne brinite. Rješenje za prijevoz prtljage na putovanja su automobilske krovne kutije.

One se jednostavno montiraju i skidaju s vozila i poslužit će kao dodatno mjesto za prtljagu. Tako možete bezbrižno planirati odlazak na putovanje, znajući da ste spremni. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s krovnim kutijama, kako se montiraju i gdje ih možete kupiti.

Krovne kutije za auto

Krovne kutije za auto idealan su dodatak za obiteljske automobile i od znatne pomoći prilikom ljetnog ili zimskog godišnjeg odmora. Iako su u samim početcima bile neprihvaćene od mase ljudi, danas su sasvim normalan dodatak koji se nerijetko viđa u prometu.

Kvalitetne krovne kutije
Krovne kutije za automobil

One su izrazito korisne, a osim toga na krovne nosače uz njih se mogu montirati i neke druge stvari, poput skija ili bicikala. Postoje krovne kutije koje zauzimaju samo pola širine vozila, tako da na drugu polovicu možete staviti neke druge stvari.

Što se stavlja u krovne kutije?

Auto krovne kutije predstavljaju dodatni prtljažnik u koji možete staviti sve što želite. Imajte na umu da stvari mogu „letjeti“ po kutiji ako nisu pričvršćene, te da će se ponašati kao u prtljažniku.

Video: Krovne kutije Nordrive

Ako nosite neke stvari poput staklenih boca ili drugih lomljivih stvari, pobrinite se da ih zaštitite. Većina novih kutija ima bravu, tako da će vaše stvari biti sigurne dok na odmorištu pijete kavu.

Montiranje krovne kutije

Osim krovne kutije, na automobil je potrebno staviti i krovne nosače. Na njih se pričvršćuje kutija za krov automobila veoma jednostavno. Ako nikada niste postavljali nosače i kutiju, veoma je bitno da pažljivo pratite uputstva. Samo montiranje traje nekoliko minuta, a nakon što montirate pripazite da je sve dobro pričvršćeno. Nestabilna kutija bi u padu tijekom vožnje mogla prouzročiti ozbiljne probleme, stoga nemojte ništa prepuštati slučaju.

Vožnja s teretom na krovu

Bilo da na krovu vozite bicikle, skije ili vam je montirana krovna kutija za auto, vožnju trebate prilagoditi. Brza vožnja i naglo skretanje zbog otpora zraka mogu poremetiti teret na krovu automobila. Iako su kutije danas aerodinamične, bolje je pripaziti. Jeftine krovne kutije možete kupiti u WithCar trgovini. U širokoj ponudi dostupne su kutije poznatih proizvođača s kojim sigurno nećete pogriješiti.

Postovi iz iste kategorije: