Kao i kod uređenja interijera, tako i uređenje eksterijera kuće zahtjeva pomno planiranje i organizaciju rasvjete. Kako biste stvorili dobar opći dojam nekretnine, neophodno je da izvana izgleda posebno. Osim toga, uređenje okućnice i sama rasvjeta je neophodna za boravak na terasi ili kretanje po mraku. 

Odlično rješenje je LED reflektor sa senzorom, koji osim što pruža odlično osvjetljenje, štedi energiju jer radi samo kada je potrebno. Više o samim idejama uređenja i osvjetljenja okućnice, te gdje i kako možete postaviti LED reflektor donosimo kroz nastavak teksta.

Uređenje i rasvjeta okućnice

Prije uređenja okućnice potrebno je detaljno isplanirati gdje će se nalaziti stol i stolice, tj. mjesto boravka. To mjesto nastojte tek ambijentalno osvijetliti, dok na druge dijelove okućnice usmjerite potpunu svjetlost. To može biti neko zanimljivo stablo, statua ili prolaz. Direktnim rasvjetnim tijelom na mjestu boravka privlačit ćete komarce i ostale neželjene posjetitelje.

Rasvjeta za uređenje okućnice može se podijeliti u tri vrste:

  • Rasvjeta mjesta za boravak na terasi
  • Rasvjeta vrta 
  • Rasvjeta prilaza kući za koju se koristi LED reflektor

Solarne lampe za rasvjetu

Kako biste uštedjeli energiju i osvijetlili manje bitan put ili vrt, ekološko rješenje su solarne lampe za rasvjetu. Jednostavno ih postavite na željena mjesta, one će primati solarnu energiju tijekom dana i svijetliti tijekom mraka. Imajte na umu da neke jeftinije varijante nemaju dovoljan kapacitet baterije i slabo će svijetliti ili će brzo potrošiti primljenu energiju tijekom dana i ugasiti se.

LED reflektor sa senzorom
Za mjesta koja je potrebno dobro osvijetliti u okućnici možete koristiti LED reflektor sa senzorom.

Solarne lampe neće prostor osvijetliti kvalitetno, stoga se za osvjetljenje prilaza kući najčešće koristi LED reflektor, koji pruža snažno osvjetljenje.

LED reflektor za rasvjetu prolaza

Za mjesta koja je potrebno dobro osvijetliti u okućnici možete koristiti LED reflektor sa senzorom. To mogu biti primjerice prilaz garaži ili stepenice. Kao što smo već u uvodu napomenuli, osim što pruža odlično osvjetljenje, senzor detektira pokret i pali reflektor samo kada je potrebno. Prilikom postavljanja odradite test i podignite senzor do visine koja neće detektirati prolazak psa ili mačke.  Osim toga, obratite pažnju da svjetlost nije usmjerena ka očima i da ne ometa prolaznike.

Gdje možete kupiti rasvjetu za okućnicu?

Rasvjeta za okućnicu i LED reflektor mogu se kupiti po odličnim cijenama u web trgovini Volino Svetila. Na jednom mjestu možete pronaći sva rasvjetna tijela koja su vam potrebna i u svega nekoliko minuta ih kupiti. Isporuka se vrši nakon narudžbe i svi artikli će za nekoliko dana stići na vašu kućnu adresu.

LED svjetla

Moderna i popularna LED svjetla 

Govorimo li o opremanju doma rasvjetom i rasvjetnim tijelima, danas su najpopularniji izbor u ovoj kategoriji svakako LED svjetla.

Postovi iz iste kategorije: