Čak i kada je vani jako hladno i mokro, kada ste unutar svoga doma okruženi teglama za cvijeće, možete stvoriti dojam kao da je ljeto. Biljke i cvijeće također mogu stvoriti osjećaj mira te redovita briga o njima može smanjiti stres u vašem životu. Tegle za cvijeće s lijepim mirisnim biljakama mogu usporiti vrijeme i pomoći vam da uživate u sadašnjem trenutku. Također, šarene tegle za cvijeće omogućit će vam da u svoj dom donesete nove boje i teksture i mnoge promjene inspirirane samom prirodom.

Tri bitne značajke prilikom kupnje tegle za cvijeće

Kupnja tegle za cvijeće može biti prilično složen i zahtjevan zadatak. Ako ne kupite odgovarajuću, možete uzalud potrošiti svoje vrijeme, novac, ali i oštetiti svoju biljku. Stoga je prilikom kupnje tegle za cvijeće bitno voditi računa o tri jako bitne značajke. Odvodnja, poroznost i težina. 

Također je bitno odabrati tegle za cvijeće koje su napravljene od poroznih materijala kao što su glina ili drvo. One omogućuju ulazak zraka i njegovo kretanje unutar tegle za cvijeće.

Koju god teglu za cvijeće odabrali, ona mora imati odgovarajuće rupe za odvodnju. Zdravim biljkama ne samo da je potrebno prostora za rast, već i adekvatna količina kisika njihovom korjenju. Ako se voda zadržava, biljka će uvenuti i doslovno se utopiti.  Također je bitno odabrati tegle za cvijeće koje su napravljene od poroznih materijala kao što su glina ili drvo. One omogućuju ulazak zraka i njegovo kretanje unutar tegle za cvijeće. To je posebno bitno za sam korijen biljke. Takvi porozni materijali omogućavaju da višak vode ispari iz tegle za cvijeće te se na taj način sprječava truljenje.

Pročitajte sljedeći članak: Stakleni stol je idealno rješenje za mnoge domove

Ukoliko posjedujte manji životni prostor, posebno prostor blagovaonice ili dnevne sobe u kojima je nužno postojanje stola, stakleni stol bit će odlično rješenje za vas. Naime, za razliku od klasičnih drvenih ili metalnih stolova, stakleni stolovi rasterećuju prostor, izgledaju kao da ih gotovo i nema u prostoru, dajući mu prozračnost i tako potrebnu vizualnu proširenost i veličinu.

Treća značajka o kojoj treba voditi računa prilikom kupnje tegle za cvijeće je njezina težina. Vlažno tlo, odnosno tlo koje ćete redovito zalijevati, mnogo je teže od same tegle pa ćete ju poslije mnogo teže pomicati. To se posebno odnosi na pojedince koji vole razmještati svoje biljčice ili su na to prisiljeni zbog, primjerice, sustava grijanja u stanu. Tada će biti skoro nemoguće pomaknuti teglu za cvijeće na drugi položaj.

Šarene tegle za cvijeće

Šarene tegle za cvijeće posebno su lijepe jer se ističu pored biljaka i cvijeća koje raste u njemu. Ipak,  prilikom kupnje tegle za cvijeće bitno je odabrati ono najbolje za biljku. Što ćete posaditi u njih ovisi o vašim željama. Bitno je samo biljci omogućiti dobre uvjete za rast i razvoj, kako bi vam dugo vremena pravila društvo. Ako ne znate puno o tome, uvijek se možete posavjetovati s nekim stručnjakom iz tog područja. 

Postovi iz iste kategorije: