Ukoliko ste osoba koja voli prirodu i boravak u prirodi te vožnje biciklom ili pak skijanje, a uvijek vam nedostaje prostora za skladištenje sportske opreme tog tipa, kupnja krovnih nosača za auto je odlično rješenje za vas. 

Naime, oni vam omogućuju dodatan prostor za prijenos sportske opreme, ali i za montiranje krovne kutije, ukoliko vam treba još više prostora za pohranu što ih čini vrlo isplativom automobilskom opremom.

Univerzalno rješenje na krovu auta

Osim tipskih, danas na tržištu postoje i univerzalni krovni nosači za auto koji služe kao baza za postavljanje dodataka kao što su:

  • Nosači za bicikle
  • Nosači za skije
  • Nosač za kajak
  • Nosači za snowboard
  • Krovna kutija

U tom smislu su oni odličan odabir za sve svestrane ljubitelje raznih sportova jer omogućavaju prijenos različite sportske opreme. Još jedna od prednosti univerzalnih modela je to što odgovaraju svakom tipu krova automobila te se jednako čvrsto i sigurno montiraju na svaki od njih. 

Krovni nosači
Krovni nosaći vam omogućuju dodatan prostor za prijenos sportske opreme ali i za montiranje krovne kutije,

Ipak, dobro se prije kupnje informirati kod trgovca ili na web stranicama prodavača na kojima se nerijetko mogu naći vrlo korisni uputnici i vodiči koji vam mogu pomoći u tome koji tip za svoj auto trebate odabrati.

Dostupnost dodataka za automobile

Iako su univerzalni pogodni za sve vrste krovova automobila, dobro se prije kupnje ipak raspitati o tome koji i kakvi dodaci za montiranje određene dodatne opreme poput nosača za bicikle ili pak nosača za krovnu kutiju će vam trebati te jesu li dostupni. Naime, često se zna dogoditi da automobilski krovni nosači budu prilično povoljni, a da dodaci koštaju puno ili su rijetki pa su često nedostupni za kupnju. 

Isto tako, valja pripaziti i na to koliko komada sportske opreme možete prenositi na njima kako ne bite kupili ni premale ni prevelike modele. 

Univerzalni krovni nosači za auto kao potreba mnogih vozača

Magnetna revolucija u svijetu krovnih auto nosača

Prilična novina u svijetu krovnih auto nosača su magnetski krovni nosači za auto za čiju montažu nije potrebno ništa jer se sami snagom magneta drže na krovu automobila što je jedna od njihovih prednosti. 

Međutim, vrijeme je pokazalo kako oni imaju i nekoliko nedostataka, a jedan od njih je ograničenje u smislu nosivosti pa tako mogu prenijeti maksimalno četiri para skija te je brzina kretanja vozila ograničena na 130 km/h. No, zbog jednostavnosti upotrebe i jednostavnog postavljanja i skidanja, pronašli su svoje kupce među vozačima.

Postovi iz iste kategorije: