Jedna od najčešćih i najpopularnijih estetskih korekcija kod žena i muškaraca svakako je pomlađivanje s botoxom. Botoks je zapravo, što je i dalje vrlo nepoznato, zapravo ekstrakt bakterije koja djeluje na način da djelomično paralizira mišiće na koje se primjenjuje. 

S obzirom da je građa svakog tijela, a tako i mišića u tijelu različita, kod pomlađivanja botoksom je vrlo važno prilagoditi njegovu dozu kako bi se dobio željeni efekt. A on se pojavljuje od 24 do 72 sata nakon tretmana.

Djelovanje botoksa ovisno o tijelu

Iako su nakon tretmana poznatog kao pomlađivanje s botoxom rezultati brzo vidljivi, mnoge zanima i koliki su ti efekti trajni. Općenit odgovor na to pitanje bio bi od 3 do 6 mjeseci. Ipak, ovisno o količini apliciranog botoksa kao i o razini afektacije ili korištenja mišića u koji je primijenjen, efekt može trajati dulje ili kraće od tog vremena. 

Isto tako, osim doze primijenjenog botoksa i pokretljivosti mišića, trajanje ovisi i o brzini svakog pojedinog metabolizma pa se on kod nekih brže, a kod nekih sporije apsorbira u tijelu pa su time i efekti dulji ili kraći.

Moguće kontraindikacije pomlađivanja s botoksom

Iako se pomlađivanje s botoksom smatra jednim od sigurnijih načina pomlađivanja i estetskih korekcija, ipak su kod dijela pacijenata zamijećene neke nuspojave. Neke od najčešćih nuspojava su glavobolja i privremena paraliza mišića, dok su neke od ozbiljnijih nuspojava:

  • Alergijske reakcije (osip, svrbež, crvenilo)
  • Respiratorni problemi (otežano disanje, gutanje, kašljanje) – do njih dolazi kod primjene botoksa na vratu ili kada on na druge načine dospije u grlo
  • Peckanje
  • Asimetričnost i paraliza lica (padanje kapka, očnih mišića ili obrva)

Svi navedeni simptomi ne javljaju se kod svih pacijenata te su srećom rješivi. Kako bi se izbjegle neželjene nuspojave važno se prije tretmana konzultirati s liječnikom te u slučaju nuspojava promijeniti vrstu botoksa ili pak u potpunosti odustati od ovog tretmana.

Pristupačnije cijene kozmetičkih tretmana

Pomlađivanje s botoxom nekada je bio velik luksuz te su ga tek rijetki mogli priuštiti, no danas je to drugačije jer su njegove cijene ipak nešto niže. Glavni parametar za određivanje cijena je regija koja se tretira, a onda i vrsta botoksa, odnosno njegov proizvođač. 

Prosječna cijena tretmana kreće se od 1000 do 3000 kuna. Tako bore na čelu i između obrva možete ispeglati za oko 1300 do 2300 kuna,  one oko očiju za oko 1300 do 1500 kuna, dok se problem pojačanog znojenja ispod pazuha može riješiti za oko 3000 kuna.

Postovi iz iste kategorije: