Za sigurnost pri vožnji automobila potrebno je da više komponenti bude zadovoljeno. Prije svega, vrlo je bitno da su svi autodijelovi ispravni. To je najlakše provjeriti odlaskom nekom automehaničaru. Također, vrlo je bitno da imate ispravan kočioni sustav. No, postoji jedna komponenta koju mnogi vozači zanemaraju, a posljedično je vezana uz sigurnost. Riječ je o rasvjeti automobila.

Svjetla na automobilu, posebna ona prednja, vrlo su bitna za cjelokupnu sigurnost pri vožnji jer je vrlo važno da vi dobro vidite, ali i da vas dobro uočavaju ostali sudionici u prometu. Zato je iznimno važno da imate ispravne žarulje za auto te da su kvalitetne.

LED žarulje za auto
LED žarulje za auto dostupne su u više različitih vrsta

LED rasvjeta na autu

Iako većina automobila posjeduje halogene žarulje za auto, zbog jeftine ugradnje i raspotrasnjenosti, dobro je znati da postoji i puno bolja opcija. LED žarulje za auto imaju brojne prednosti u odnosu na halogene te, ako imate tu mogućnost, svako ih se isplati staviti na svoje vozilo. Neke vozače će možda na prvu odbiti njihova nešto viša cijena, no kad pogledate sve prednosti, shvatit ćete da je cijena i više nego opravdana. 

Prije svega, ulaganje će vam dugoročno biti isplativo zbog dugog vijeka trajanja, što znači da ih nećete morati baš često mijenjati.

Razni modele za različite vrste automobila

LED žarulje za auto dostupne su u više različitih vrsta, a neke od najpoznatijih su:

  • H1
  • H3
  • H4
  • H6
  • H7

Potrebno je napomenuti da ne odgovara svaka vrsta svakom modelu auta. Zato je potrebno dobro pripaziti prilikom kupnje da kupite odgovarajući model. Obično taj podatak možete pronaći u knjižici vozila, a ako tamo ipak nije naveden, pokušajte ga pronaći na internetu ili se raspitajte kod trgovca u specijaliziranoj trgovini s autodijelovima.

Online kupnja autodijelova

Danas se putem interneta mogu kupiti gotovo svi autodijelovi, dostupni u brojnim web trgovinama. Tako su neke specijalizirane samo za određene vrste autoopreme, od jednog proizvođača, više proizvođača i sl. Kad je riječ o auto žaruljama, možete ih pronaći u brojnim specijaliziranim web trgovinama. Nerijetko ćete pronaći iste modele različitih proizvođača te biste mogli primijetiti velike razlike u cijeni.

Imajte na umu da će one kvalitetnije, koje na tržište stavljaju poznati proizvođači, vrlo vjerojatno trajati dulje, ali i da će imati nešto bolje ukupne performanse. A kada uzmete u obzir da su one povezane sa sigurnosti u vožnji, ne biste na njima trebali štedjeti.

Postovi iz iste kategorije: