LED žarulje su već odavno odnijele premoć nad klasičnim žaruljama u mnogim sferama života: od industrije do naših domova, a najpoznatije su H4 LED žarulje za auto. LED žarulje za auto su posebno brzo preuzele prvenstvo u proizvodnji automobila, ali i sve su češći izbor vlasnika automobila s klasičnim svjetlima koja žele zamijeniti modernim LED lampama. Zbog svojih odličnih performansi i štedljivosti H4 LED žarulje za auto brzo su postale popularne među vozačima, osobito onima koji voze na duge udaljenosti.

Zašto baš H4 LED žarulje za auto?

Ako želite ugodnu i sigurnu vožnju, LED žarulja za auto je odličan izbor. Odlična vidljivost bez obzira na vremenske uvjete na cesti ili tijekom noći. Ove H4 LED žarulje pružit će vam dvostruko veću količinu svjetlosti, ali to neće uzrokovati ometanje ostalih vozača. Pružit će vam i višestruko duži period rada: poznato je da su LED žarulje dugog vijeka trajanja pa ćete na ovaj način postići i financijsku uštedu.

Kvalitetne H4 LED žarulje za auto možete brzo paliti i gasiti i ne trebaju vremena za postizanje najjačeg intenziteta već odmah rade punim pogonom. Također je bitno naglasiti da se uopće ne zagrijavaju, i sve to zbog posebnih SMD dioda i aluminijske legure koja je lagana i nekorozivna. Svaka H4 LED žarulja ima i sustav hlađenja koji će spriječiti zagrijavanje koje bi moglo uzrokovati kvar ili veće oštećenje. Zbog svih gore navedenih faktora smatra se da su LED žarulje ekološki najprihvatljiviji način osvjetljavanja u automobilskoj industriji.

Prednosti LED H4 žarulje nad klasičnom žaruljom

Mnogo je pozitivnih strana LED rasvjete, a evo nekoliko najbitnijih činjenica:

  • Izuzetno široko vidno polje koje omogućuje bezbrižnu vožnju bez iznenađenja
  • LED žarulje imaju jači intenzitet od običnih i xenon žarulja.
  • Nije im potrebno grijanje, pa odmah prorade 100%-nom jačinom koja se ne mijenja tijekom vožnje.
  • Mogu se pohvaliti radnim vijekom koji je duži od 30 tisuća sati što donosi prilično veliku uštedu jer je izmjena rjeđa.
  • Instalacija je jednostavna i ne zahtijeva dodatne modifikacije.
  • Svaka H4 LED sijalica ima turbo ventilator za hlađenje i strujni regulator koji štiti žarulju od promjena napona.
  • LED troši puno manje energije, a dodatnu uštedu energije dobiva kroz kvalitetno aluminijsko kućište.

Znate da se hladnjak klime u automobilu često naziva i kondenzator klime. Služi kako bi se plin freon, koji je zadužen za rashlađivanje zraka, pretvorio iz plinovitog u tekuće stanje. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

Postovi iz iste kategorije: