Kad kupujete dječji namještaj, pogotovo za malu djecu, trebalo bi uzet u obzir sigurnost, praktičnost ali i trajnost. Bilo da se radi o krevetu, stolici ili radnom stolu, to nije namještaj koji ćete redovito mijenjati. Poželjno bi bilo imati namještaj koji će pružiti udobnost i jednostavnost korištenja na duži period.

U nastavku teksta ćemo se osvrnuti na dva vrlo važna komada dječjeg namještaja, kreveti na kat i radni stolovi.

Kreveti na kat

Kreveti na kat su obožavani od strane djece. Pogotovo kreativne djece, koja nerijetko znaju u igri preurediti svoj krevet na kat u logor ili kamp kojem mogu pristupiti samo djeca. Praktični su, pomažu pri uštedi prostora i idealno su rješenje za obitelji s više djece. Jedinci također mogu profitirati imajući ovakav krevet, pogotovo ako vole da im prijatelji prespavaju. U međuvremenu, dodatni krevet se može koristiti kao dodatno spremište ili ga se može preurediti u zonu za opuštanje.

Kreveti na kat omogućuju bolju upotrebu prostora

Danas ima toliko varijacija na tu temu koja bi vam mogla samo otežati odluku. Nekad se znalo kako izgledaju kreveti na kat jer su svi bili isti. No, danas osim što imate krevete na kat s tri ležaja, možete naručiti unikatan krevet na kat koji se može prostirati preko većine prostora dječje sobe. Nastavite čitati jer donosimo savjete i trikove koji bi vam mogli uvelike olakšati ovu važnu odluku.

Kako izabrati pravi krevet na kat za vaše dijete?

Najjednostavniji tip kreveta na kat je standardni krevet na kat. On se sastoji od dva ležaja, smještena jedan iznad drugoga s dodatkom malih dječjih ljestava za penjanje na gornji krevet. Ovakav tip kreveta na kat se kasnije može razdvojiti i pretvoriti u dva manja kreveta, što je dodatna pogodnost. Ono što je svakako važno naglasiti kod standardnih kreveta na kat je da uvijek pazite da je zaštitna ograda čvrsto namještena. Također imajte na umu da je preporučena dob za spavanje na gornjem krevetu minimalno 6 godina.

Kreveti na kat u obliku slova L su inovacija na tu temu i mogu dodatno uljepšati svaki prostor. Gornji krevet i donji krevet tvore formaciju u obliku slova L i savršeno pristaju u kutu dječje sobe. Međuprostor se može nadopuniti radnim dječjim stolom a s dodatnim jastucima i prekrivačima, donji krevet može izgledati kao savršen kutak za razonodu i odmaranje. Svi kreveti na kat su dostupni u više boja a materijal koji se koristi za izradu može biti drvo, plastika i metal.

Bez puno rada možete napraviti dječji krevet na kat koji če izgledati ko iz snova

Metalni kreveti na kat, bilo kojeg oblika, bi sigurno dodatno produžili rok trajanja svakog kreveta. Metal je u posljednje vrijeme postao najpoželjniji materijal pri izradi kreveta jer je otporan na vanjske utjecaje, može podnijeti puno veći teret i ne dopušta mikroorganizmima da se razmnožavaju. Prekomjerne vrućine bi s vremenom mogle iskriviti drveni krevet, no metalni to neće niti osjetiti.

Trostruki kreveti na kat također pružaju mnoštvo mogućnosti kad pričamo o uređenju dječje sobe. Tu se radi o single gornjem krevetu i double donjem krevetu. Također je idealno rješenje za djecu koja vole prespavati kod prijatelja. Osim toga, donji krevet se može iskoristiti za hobby kutak, gdje će kreativna djeca moći razvijati dodatno svoje vještine.

Kreveti na kat koji se također zovu i ‘Trundle’ kreveti na kat su oni koji imaju dodatnu ladicu ispod donjeg kreveta. Ladica se može koristiti kao skladište ili možete staviti madrac i u nju i dobijete krevet na kat za troje na efikasan način. Idealno rješenje za situacije kad imate nenajavljene goste.

Kad već spominjemo prostor za skladištenje, važno je napomenuti da također postoje kreveti na kat koji su i namijenjeni da budu skladišni modeli. Robusniji od svojih jednostavnijih rođaka, idealno su rješenje za malu dječju sobu u kojoj nema puno mjesta za igračke ili dodatnu posteljinu.

Pročitajte sljedeći članak: Nova tehnologija i novi vidici uz LED žarulje

Kada govorimo o rasvjeti i rasvjetnim tijelima u novije vrijeme, sve češće se spominje LED tehnologija, odnosno LED žarulje koje su zbog više razloga vezanih uz funkcionalnost, učinkovitost i ekološku osviještenost postale vrlo popularne.

Kod kreveta je važno znati i…

Iz sigurnosnih razloga, preporuča se da djeca iznad 6 godina starosti koriste gornji krevet. Također je važno naglasiti da gornji krevet ne bi trebao biti korišten za igranje. Kad je u pitanju madrace za krevet na kat, jednostavno izaberite onaj koji odgovara dimenzijama kreveta.

Ako nema dovoljno prostora između kreveta i stropa, izbjegavajte smještanje kreveta na kat direktno ispod svjetla u sobi ili stropnog ventilatora.

Kreveti na kat mogu biti sredstvo za uštedu prostora te također potiču kreativnost kod djece zbog svih opcija koje pružaju.

https://www.youtube.com/watch?v=1mo_4bfszNM&ab_channel=HomeArtAndMore
Odlične ideje za dječji namještaj i krevete

Također uzmite u obzir prostor između dva kreveta. Ako dijete koje spava na donjem krevetu voli čitati prije spavanja, onda bi prostor između dvaju kreveta trebao biti dovoljno visok kako dijete moglo komotno čitati ili gledati televiziju iz kreveta.

Pravi radni stol za vaše dijete

Dječji radni stolovi imaju nekoliko uloga u životu vašeg djeteta. Prije nego se odlučite kupiti radni stol imajte na umu da bi to trebala biti dugoročna investicija. To će predstavljati centar prostora u kojem će vaše dijete učiti i razvijati se. Takav prostor bi trebao osigurati udoban i poznat prostor za učenje i rad.

Dječji radni stolovi moraju biti kvalitetni za ugodno sjedenje

Prvo što treba napraviti je izmjeriti prostor namjenjen za radni stol kako se ne bi isticao iz krivih razloga. Drugo, uzmite u obzir trajnost i čvrstoću radnog stola. Najbolji izbor su radni stolovi izrađeni od visokokvalitetnog drveta ili metala.

Nemojte misliti da ćete odabirom čvrstog i stabilnog stola dobiti glomazan komad pokućstva koji se neće nigdje uklopiti. Toliko opcija pri odabiru savršenog dječjeg namještaja nije bilo nikad dosad. Nijedan faktor ne treba biti kompromitiran, ni estetika ni sigurnost, tako da možete biti sigurni da je moguće naći pravi komad za sve vaše potrebe i potrebe vašeg djeteta.

Studenti nekad vole učiti zajedno

Radni stolovi za djecu, jednako kao i kreveti na kat, su dio pokućstva koji se neće lako istrošiti što znači da ih nećete često kupvati. Zato bi bilo poželjno da ne štedite na kvaliteti i sigurnosti. Radni stolovi dolaze u svim veličinama, oblicima i bojama tako da svaku prostoriju mogu dodatno podići na novu razinu.

Furnitura.hr je online salon namještaja gdje možete naći svaki komad namještaja po najpovoljnijoj cijeni, dostavljaju diljem cijele Hrvatske a dostave iznad 4999,00 kn su besplatne. Pružaju mnoštvo izbora kad su u pitanju kreveti na kat i dječji radni stolovi te nude i savjetovanje preko svoje korisničke podrške.

tražite brdski bicikl

Brdski bicikli za sve avanturiste

Jedan od općenito najpopularnijih rekreativnih sportova svakako je biciklizam kojim se bavi velik broj ljudi kada dođe toplije vrijeme. No, postoji i dio biciklista koji svoje slobodno vrijeme ne provode u bicikliranju gradskim cestama i uređenim biciklističkim stazama.

Postovi iz iste kategorije: