online psihoterapija

Svi se povremeno osjećamo apatično, nemotivirano i tužno. Ti su osjećaji normalni i nisu razlog za brigu sve dok ne traju predugo i ne ometaju sposobnost osobe da funkcionira. Bilo zbog stresnih svakodnevnih situacija, velikih životnih promjena, gubitaka ili naizgled bez razloga, svatko se ima pravo osjećati loše. 

Nitko se ne bi trebao sam suočavati s poteškoćama samo da bi pokazao svoju snagu. Definitivno nećemo reći osobi koja je slomila ruku da ide prošetati i bit će dobro. Na isti biste način trebali postupati s osobama kojima je potrebna pomoć s psihičkim problemima, a online psihoterapija je novi koncept koji je sve popularniji.

Kako odabrati savršenu psihoterapiju za sebe

Postoji mnogo različitih pristupa psihologiji, koji zatim postaju različiti oblici psihoterapije. Različitim ljudima odgovaraju različite stvari. Najčešće psihoterapijske orijentacije u Hrvatskoj su:

  • CBT (Kognitivno bihevioralna terapija)
  • Geštalt pristup
  • Psihodinamski pristup

Postoje mnoge druge podvrste, ovisno o tome je li psihoterapija potrebna odrasloj osobi ili djetetu, za liječenje mentalnog poremećaja ili za podršku. 

Ako vam je novac problem, kod nekih klinika za mentalno zdravlje može se čak dogovoriti i besplatna online psihoterapija.

Želja za poboljšanjem života je pola uspjeha

Odlukom za online psihoterapiju već ste učinili najvažniji korak. Pokazali ste da ste spremni na promjene, da ste voljni raditi na sebi i gledati u sebe, što možda ne znate. Uloga terapeuta u psihoterapiji nije rješavanje vaših problema, već usmjeravanje i pomoć u pronalaženju rješenja. 

Tijekom online psihoterapije dobit ćete korisne savjete koje možete koristiti u svakodnevnom životu te neke tehnike koje vam mogu pomoći u teškim situacijama. Osim toga, dokazat ćete sebi da vaši problemi nisu jači od vas i da vi njima upravljate, a ne obrnuto.

Online psihoterapija je sve popularnija

Online psihoterapija odlično je rješenje za one ljude koji imaju, po njihovom mišljenju, male probleme za koje im je potrebna samo podrška. Također, može biti korisna za ljude koji se teže oslobađaju te im je lakše otvoriti se putem poruke ili poziva. 

Kako funkcionira online psihoterapija?

Osim toga, online psihoterapija često je jeftinija od klasične psihoterapije, a zahvaljujući internetu, ljudi sa specifičnim problemima mogu doći do stručnjaka koji su specijalizirani za određene teme, što ne bi mogli unutra svog malog grada. Zbog svega navedenog, ova nova vrsta je danas sve popularnija i sve više se preferira u odnosu na klasični pristup rješavanju problema.

Postovi iz iste kategorije: