preparati odbijati pasje buhe

Pas je čovjekov najbolji prijatelj. Međutim, pas je i velika odgovornost. Bilo da je u pitanju maltezer ili doga, svakom psu prijete mnoge vidljive i nevidljive opasnosti. Jedan od najvećih strahova tijekom boravka u prirodi sa svojim psom većini su vlasnika zasigurno pasje buhe. 

To su vanjski paraziti, beskrilni kukci koji se hrane krvlju. Iako ne mogu letjeti, mogu skočiti do 200 puta više nego što su duge, što im omogućuje da iz trave doskoče na svog budućeg domaćina. Tijelo im je prilagođeno neprimjetnom kretanju kroz dlaku i krzno te ih vlasnik često ne primijeti, barem dok se njihov ljubimac ne počne pokazivati neugodu i češati se. 

Kako prepoznati pasje buhe 

Pasje buhe teško je prepoznati u istom trenutku kada slete na psa, ali postoji nekoliko vidljivih simptoma po kojima se one mogu prepoznati:

  • Pas se češka ili grize svoje krzno 
  • Crne točkice nalik zrncima papra 
  • Pas gubi dlaku, a koža je na ćelavim mjestima nadražena 
  • Zubno meso psa počinje blijediti 

Skriveni nametnici na psu

Iako pasje buhe nisu toliko male da ih se ne može vidjeti golim okom, kaže se da za svaku buhu koju vlasnik uoči, postoji još 100 komada koji se ne vide. Brzo razmnožavanje također je veliki problem, jer ukoliko se ne reagira na vrijeme, u kratkom roku može ih biti na tisuće, što je poseban problem vlasnicima koji sa psom žive u stanu. 

djelovati što prije kako pasje buhe ne bi prešle i na vlasnika
Najvažniji korak je nazvati veterinara i djelovati što prije kako pasje buhe ne bi prešle i na vlasnika. postoji i razni načini za prevenciju. Tekućina iz ampule koja ubija pasje buhe, štiti psa naredna tri mjeseca. Potrebno je koristiti i zaštitu u obliku ogrlice, tableta ili ampule, posebno ako pas puno boravi u prirodi.

Srećom, postoji i razni načini za prevenciju, odnosno kako biste smanjili mogućnost pojave ovih nametnika. Tekućina iz ampule koja ubija pasje buhe, štiti psa naredna tri mjeseca. Međutim, preventivno djelovanje može spriječiti nastajanje problema. Kako bi se pas, a i vlasnik zaštitio od pasjih buha, potrebno je koristiti zaštitu u obliku ogrlice, tableta ili ampule, posebno ako pas puno boravi u prirodi. Takvi će preparati odbijati pasje buhe, ali i komarce i krpelje. 

Kako se riješiti pasjih buha

Najvažniji korak je nazvati veterinara i djelovati što prije kako pasje buhe ne bi prešle i na vlasnika. Veterinar će vlasnika provesti kroz sve daljnje potrebne korake, koji mogu uključivati:

Kako se riješiti buha na psima
  • Detaljno čišćenje svih površina na kojima je pas obitavao, najbolje posebnim sredstvima 
  • Tretiranje psa tekućinom iz ampula 
  • Daljnja zaštita

Samo na taj način će se pas brzo i učinkovito riješiti ovih nametnika te će opet postati veseo i razigran, baš onakav kakvog ga najviše volite.

Postovi iz iste kategorije: