Savršeno pravilni, simetrični i bijeli zubi, jednake veličine i udaljenosti cilj su kojemu streme mnogi ljudi. Ipak, bez obzira na brigu koju vodimo o higijeni i svim pomagalima, ponekad je izgled savršenih zubi nemoguće postići. Tu u priču ulaze zubne ljuske, pomagala koja će vam omogućiti postizanje savršenog osmijeha kakav ste oduvijek željeli.

Brojni stomatolozi bave se ugradnjom zubnih ljuski pa se odlučite za jednog od njih i kasnije uživajte u osmijehu.

Stomatološki dodataka prilagođen upravo vama

Zubne ljuske protetski su nadomjesci napravljeni od keramike koji se lijepe na vaše zube i omogućuju vam postizanje savršenog izgleda zubi. Zubnim ljuskama može se promjeniti:

  •  boja
  •  oblik
  •  veličina 
  •  nagib zuba
  •  smanjiti razmak između zubi

Uz to, zubne ljuskice pomažu zaštititi zube i od erozije, koja je moguća kao posljedica raznih problema s probavom, poput gastritisa.

Lijepi zubi na dohvat ruke

Za postavljanje zubnih ljuski potreban vam je samo vješt stomatolog i zubni tehničar te nešto vremena. One se postavljaju na minimalno invazivan način, lijepljenjem na površinu postojećih zubi. Najčešće su napravljene od tanke keramike, što omogućuje obavljanja minimalnih zahvata na postojećim zubima. Zubne ljuske izrađuju se za svaku osobu individualno, što osigurava da savršeno pristaju upravo vašim ustima.

Kandidati za zubne ljuske

Pogodni kandidati za zubne ljuske moraju ispuniti nekoliko uvjeta prije ugradnje. Prije svega, kandidati ne smiju imati karijesne lezije ili kakve bolesti zubnog mesa, a uz to je poželjno imati što manje kompozitnih ispuna na zubima. Uz to, važna je i higijena usne šupljine, koja mora biti besprijekorna. Stomatološke ordinacije koje nude mogućnost ugradnje zubnih ljuski često nude mogućnost informativnog pregleda na kojemu možete saznati jeste li vi kandidat za njihovu ugradnju.

Zubni implantati vraćaju osmijeh

Procedura ugradnje zubnih ljuski

Nakon prvog pregleda, pod uvjetom da se na vaše zube mogu ugraditi, u razgovoru sa stomatologom utvrđuje se mogu li se vaše želje (i u kojoj mjeri) ostvariti, s obzirom na stanje. Nadalje, radi se otisak i nekoliko fotografija vaših zubi i osmijeha, nakon čega se kreće u izradu zubnih ljuski. Prva verzija radi se od privremenih kompozitnih materijala, koji vam omogućuju da ih isprobate i date svoje sugestije. A tek nakon toga slijedi njihova završna izrada i na kraju ugradnja.

Postovi iz iste kategorije: